ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Σε Πανεθνικό Συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς συμμετέχει ο Δήμος Άργους Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:30:00 π.μ. |
Σε Πανεθνικό Συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες αξιωματικούς συμμετέχει ο Δήμος Άργους Μυκηνών
Με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 13 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 2 το μεσημέρι Πανεθνικό Συλλαλητήριο προτάσσοντας την ομηρία των δύο αξιωματικών ΕΔ Κούκλατζη -Μητρετώδη, που παράνομα κρατούνται, δύο μήνες τώρα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Στη Λάρισα, στο πλαίσιο συνεντεύξεων Τύπου, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν εκπρόσωποι της διοργανωτικής επιτροπής και μέλη της νεοσύστατης πατριωτικής Κίνησης Πολιτών «Διέξοδος Ελλάς» προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους του νομού και τους πολίτες για τα προτάγματα που θα τεθούν στο συλλαλητήριο .

Συγκεκριμένα η νομικός-δημοσιογράφος, κ. Γεωργία Μπιτάκου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί και να κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να δηλώσει τη στήριξή του στους ομήρους αξιωματικούς , να επαναλάβει την εντολή «καμία διαπραγμάτευση για τη Μακεδονία» «Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει αφυπνισμένος σε σειρά κινητοποιήσεων που θα θέσουν τα ζητήματα ελλείμματος και αδρανοποίησης λειτουργίας δημοκρατικού πολιτεύματος όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα , σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας από τους «Ευρωπαικούς Θεσμούς», αντισυνταγματικότητας δανειακών συμβάσεων, εκχώρησης νομοθετικής, εκτελεστικής εξουσίας, παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και παράνομης εποπτείας δικαστικής εξουσίας. Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική εξαθλίωση, στην ακυβερνησία, στην πολιτική απραξία και πλέον σε επικίνδυνη κατεύθυνση για την εδαφική κυριαρχία της», είπε χαρακτηριστικά.

Η διδάκτωρ Διεθνών Σπουδών της Νομικής, Κέρη Μαυρομμάτη , ανέπτυξε το θέμα της σύλληψης, κράτησης, φυλάκισης, παραπομπής σε δίκη στο τουρκικό δικαστήριο Ελλήνων αξιωματικών, σημειώνοντας ότι «είναι παράνομες πράξεις κατά το διεθνές δίκαιο, αξιόποινες πράξεις των οργάνων του τουρκικού Κράτους και παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων του κράτους της Τουρκίας, ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ, της διεθνούς σύμβασης κατά σύλληψης - κράτησης ομήρων (1979), των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφάλειας ΟΗΕ (πχ 579/1985,1566/2004). Οι στρατιωτικοί δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία των τουρκικών δικαστηρίων, διότι ισχύει και εφαρμόζεται η αρχή της ετεροδικίας εφόσον οι αξιωματικοί μας έχουν κρατική ιδιότητα, ασκούσαν πολιτειακή εξουσία και συνεπώς δεν μπορούν να υπαχθούν στην αρμοδιότητα των τουρκικών δικαστηρίων.

Η ετεροδικία τους θεμελιώνεται νομικά στην κυριαρχία και ισότητα των ανεξάρτητων κρατών και συνεπώς υπάρχει αδυναμία δικαστικής κρίσεως μεταξύ δύο ίσων κρατών».

Τέλος, η δημοσιογράφος και επί σειρά ετών σύμβουλος Δημάρχου Κώστα Τζανακούλη, κ. Βάσω Οικονόμου, έκανε έκκληση στον πατριωτισμό των Ελλήνων, στην αφύπνιση του ελληνικού λαού για όλα τα σοβαρά εθνικά ζητήματα που απειλούν την ιστορία, την ύπαρξη και συνέχεια του Ελληνισμού.

Το Πανεθνικό Συλλαλητήριο στηρίζουν: Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία ΗΠΑ, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα ΕΛΛΑΔΟΣ Αυστραλίας, η Μακεδονική Κίνηση Κύπρου, το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, κίνηση πολιτών εναντίον του εποικισμού της Κύπρου, Αδούλωτη Κερύνεια, Κίνηση για ελευθερία και δημοκρατία στην Κύπρο, Κίνηση προάσπισης της κυπριακής δημοκρατίας, Δήμος Άργους Μυκηνών, Γαλλικό Κίνημα Νέα Αντίσταση (CNR), LUCIEN Pons , campaign for an independent Britain (CIB), Eduard Spalton, ΚΨΜ Βετεράνων Στρατιωτικών, Ασπίδα Μακεδονίας οι Μακεδονομάχοι, ΕΛΚΙΣ, Πανελλήνιο Πατριωτικό Απελευθερωτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων, Πολίτες Δημοκρατίας, Συσπείρωση Πολιτών, Πειρατές στην Εκπαίδευση, Πολιτικός Διάλογος Ελλήνων Εξωτερικού, Jacque Semino.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ