ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Διήμερες εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC Δήμου Ναυπλιέων), διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων (18-19 Μαΐου) στο Ναύπλιο με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης - 9η Μαΐου».


Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται επίσης από την περιφέρεια Πελοποννήσου, και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard. Η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30,στην Αίθουσα “Βουλευτικό” (Σταϊκοπούλου 12, 21100 Ναύπλιο) με θέμα “Hσυζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα - Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές”.

Την ίδια ημέρα στις 11.00 θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία» στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard (Πλατεία Φιλελλήνων και Όθωνος , 21100 Ναύπλιο).

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πανεπιστημιακοί, εμπειρογνώμονες καθώς και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 20.00 - 22.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση με δρώμενα στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων του Ναυπλίου. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΕU and ME», το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά, και σε υπαίθρια προβολή, την επιλεγμένη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη σχετικά με το πώς η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Επίσης έχουν προγραμματιστεί και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες (παραστάσεις από το μουσικό σχολείο Αργολίδας και από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, photobooth, διαγωνισμοί) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Επιπλέον, πρεσβείες δέκα ευρωπαϊκών χωρών θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση με περίπτερα εφοδιασμένα με ενημερωτικό υλικό, χειροτεχνήματα και παραδοσιακά προϊόντα.

Επίσης, ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Ζώης, καθώς και ο παρουσιαστής Ευτύχης Μπλέτσας, θα είναι παρόντες για να παρουσιάσουν την εκδήλωση, να δώσουν σύντομες συνεντεύξεις και να συζητήσουν με το ακροατήριο και με νέους που έχουν επωφεληθεί από τα προγράμματα της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ κι επισκεφθείτε τη σελίδα του Facebook.

Για τις εκδηλώσεις μίλησε στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και η πόλη του Ναυπλίου για ακόμη μία φορά βρίσκονται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής προσοχής», τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο. 

Ο κύριος Κωστούρος υπογράμμισε μάλιστα ότι « Η επιλογή, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, να εορταστεί η «Ημέρα της Ευρώπης» στον τόπο μας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων, δείχνει ότι ο Δήμος μας έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα μπρος και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. 

Οι διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18-19 Μαρτίου 2018, στις οποίες θα παρευρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, Ευρωβουλευτές, Πανεπιστημιακοί, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διπλωματικές αποστολές από 10 τουλάχιστον κράτη-μέλη, δείχνουν το μέγεθος και την αναγνωρισιμότητα της πόλης μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Τέλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις «Σας καλώ όλους να παρακολουθήσετε τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» στην πόλη μας, στον Δήμο μας και να ξεκινήσει από το Ναύπλιο για όλη την Ελλάδα η σημαντική εκστρατεία που ήδη προβάλλεται σε όλη την Ευρώπη».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ