ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Προκλητικό δημοσίευμα του Independent: Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 μ.μ. |
Προκλητικό δημοσίευμα του Independent: Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα
Με ένα προκλητικό δημοσίευμα, ο Independent εκφράζει την άποψη πως τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς – σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου – η θέση τους είναι στο Βρετανικό Μουσείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενείται τώρα έκθεση με έργα του Ωγκύστ Ροντέν, δίπλα σε αρχαιοελληνικά που ενέπνευσαν τον Γάλλο γλύπτη. Αυτή η έκθεση, αναφέρει ο Independent, μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια του Βρετανικού Μουσείου να δείξει ότι δικαίως κατέχει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, γιατί εκεί καλλιτέχνες σαν τον Ροντέν μπόρεσαν να τα δουν και να τα εκτιμήσουν».

Η βρετανική εφημερίδα συμφωνεί με αυτή την άποψη. Πρώτα από όλα σημειώνει ότι τα Γλυπτά δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στον Παρθενώνα. «Οπότε γιατί
να μην τα κρατήσουμε εδώ όπου μπορούν να τα δουν αρκετά περισσότεροι επισκέπτες», συνεχίζει το δημοσίευμα. 

«Επιπλέον, έχουν γίνει κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι ελληνικής κληρονομιάς. Τώρα είναι σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού, που δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο άνθρωπος σε μία θεϊκή πνευματική γαλήνη», αναφέρει ακόμη μεταξύ άλλων ο Independent.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ