ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Σοκ και δέος από την έκρηξη του ηφαιστείου Kilauea στη Χαβάη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:36:00 μ.μ. |
Σοκ και δέος από την έκρηξη του ηφαιστείου Kilauea στη Χαβάη (βίντεο)
 Σχεδόν 2000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Μεγάλο Νησί (Big Island) της Χαβάης, λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου που εξερράγη πριν από λίγες μέρες.

Το Σάββατο το ηφαίστειο «σίγησε», όμως σήμερα ξύπνησε και πάλι, εκτοξεύοντας τη λάβα του δεκάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης. Από τη λάβα καταστράφηκαν πέντε σπίτια, όμως κανένας άνθρωπος δεν έχει πάθει το παραμικρό, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της χώρας.
Το ηφαίστειο Kilauea εξερράγη την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 Ρίχτερ, από τις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί από τη δεκαετία του 1970.
Σήμερα σε μια έκταση χιλιομέτρων οι κρατήρες του ηφαίστειου άνοιξαν, πετώντας τη λάβα τους σε ύψος μέχρι και 70 μέτρα ψηλά, ενώ κάποιοι τολμηροί έμειναν εκεί καταγράφοντας τις εικόνες που προκαλούν δέος.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, η λάβα έχει καλύψει το δρόμο σχεδόν μέχρι το σημείο όπου στέκονται οι εικονολήπτες. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Χαβάη, η θερμοκρασία της λάβας φτάνει τους 1150 βαθμούς Κελσίου.
Το ηφαίστειο Kilauea είναι ένα από τα πιο ενεργά του κόσμου και βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητα τα τελευταία 35 χρόνια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ