ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Εκδηλώσεις για την 192η επέτειο από τη Μάχη του Διρού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 π.μ. | |
Εκδηλώσεις για την 192η επέτειο από τη Μάχη του Διρού
"Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο μας και την ένδοξη Μάνη να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της ηρωικής Μάχης του Διρού, όπου οι Μανιάτισσες με μοναδικό όπλο το δρεπάνι του θερισμού ταπείνωσαν στις 22-26 Ιουνίου 1826 τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ Πασά, στο ακρογιάλι του Διρού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα τελεσθούν Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στον Πύργο Διρού" αναφέρει στην πρόσκληση του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης  Πέτρος Ν. Ανδρεάκος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 24 – 12 & 13 Ιουνίου 2018


Πανελλήνιοι διασυλλογικοί σκοπευτικοί αγώνες Αεροβόλου Α’ Κατηγορίας και Πυροβόλου Γ’, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης «Το Ταίναρο», του Αθλητικού Ομίλου Μάνης «Ο Νίκανδρος», του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης και του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Γυθείου, με την εποπτεία της ΣΚ.Ο.Ε. στα αγωνίσματα: α) Πιστόλι Κεντρικής Πυροδότησης ΑΓ Β) Πιστόλι 022 Σπορ ΓΕΝ γ) Πιστόλι 022 Στάνταρ AE δ) Αεροβόλο τουφέκι ΑΓΕΝ – Παίδων ΑΚ Β ε) Αεροβόλο πιστόλι ΑΓΕΝ Σάββατο 13 Ιουνίου 2018 20:00 Αναπαράσταση της απόκρουσης του Ιμπραήμ στο ακρογιάλι του Διρού.

– Απονομή επάθλων στους νικητές των αγώνων

– Επίσημο δείπνο για τους αθλητές σκοπευτές Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 07:00 Χαιρετισμός της ημέρας με ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών του Πύργου Διρού. 08:00 Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία Πύργου Διρού. 10:30 Προσέλευση Επισήμων στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 10:40 Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’. 11:15 Μετάβαση επισήμων και κοινού στην κεντρική πλατεία.

– Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου. – Κατάθεση στεφάνων σύμφωνα με τη νομοθεσία. – Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. – Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Αικατερίνη Καρβούνη – Γκατζή,

Φιλόλογο, Ποιήτρια και πεζογράφο. – Παραδοσιακοί χοροί.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ Tα της δοξολογίας η Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Tα της τάξεως γενικά το Αστυνομικό Τμήμα Αρεοπόλεως. Tα της φιλαρμονικής η Αρχιμουσικός αυτής.

– Εικονογράφηση Ισχέδια): Πέτρος Γεωργαρίου, Γλύπτης

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ, οι Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Ειρηνοδίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, ο Δήμαρχος Σπάρτης, ο Δήμαρχος Ευρώτα, ο Δήμαρχος Μονεμβάσιας, η Δήμαρχος Ελαφονήσου, οι εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων κ.λ.π. Οργανώσεων και όλος ο λαός της Μάνης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Από τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτριο Ροζάκη.

ΚΑΤΑ ΤΟ 2ΗΜΕΡΟ 23-24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 – Γενικός σημαιοστολισμός δημόσιων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων νομικών προσώπων

δημοσίου δικαίου και κατοικιών, από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου. Φωταγώγηση δρόμων και πλατειών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ