Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

«Μιαούλεια 2018»: Υποδοχή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Ύδρα από τους μπουρλοτιέρηδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:30:00 μ.μ. |
«Μιαούλεια 2018»: Υποδοχή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού στην Ύδρα από του μπουρλοτιέρηδες
Το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Ιουνίου 2018 πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στο νησί της Ύδρας για να λαμπρύνει με την παρουσία του, τους εορτασμούς των «Μιαουλείων 2018».
Στο πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού επιφυλάχθηκε ως είθισται λαμπρή υποδοχή από τις Αρχές του τόπου, τις Λιμενικές αρχές, τους επισήμους, τους Μπουρλοτιέρηδες του νησιού αλλά και τον κόσμο.
 Στην Ύδρα γίνονται κάθε χρόνο εορταστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας, προς τιμήν του μεγάλου τέκνου του νησιού Ανδρέα Μιαούλη, του ναυάρχου του ελληνικού στόλου στην διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821, που η επιτυχής του έκβαση, οδήγησε στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
Μαζί με τον Μιαούλη, η Ύδρα τιμά και δεκάδες άλλους ναυμάχους της, πλοιοκτήτες-καπεταναίους, μπουρλοτιέρηδες και απλούς ναύτες που πολέμησαν και αρκετοί από αυτούς έδωσαν τη ζωή τους για τον μεγάλο σκοπό.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, Μιαούλεια 2018, έχουν ενταχθεί πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ημερίδων, σκακιστικού τουρνουά, επίδειξης αυτοάμυνας και καράτε, χορευτικών παραστάσεων, μια συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου, τη Νάσια Κονιτοπούλου, ένα δρώμενο αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και ο εορτασμός κλείνει με μια θεαματική καύση πυροτεχνημάτων το Σαββατοκύριακο 23 Ιουνίου και δοξολογία και κατάθεση στεφάνων την επομένη.
Την Κυριακή 24 Ιουνίου θα γίνει η άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου όπου θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Κλειδί της Πόλης.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες και από το hydraspoliteia.blogspot.com
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ