Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

"ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2018": Φοιτητές Ιατρικής εξασκούνται σε Μονάδες Υγείας της ελληνικής περιφέρειας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | |
ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ 2018: Φοιτητές Ιατρικής εξασκούνται σε Μονάδες Υγείας της ελληνικής περιφέρειας (βίντεο)
 Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, που μετρά 22 έτη ιστορίας, διοργανώνεται για ακόμη μία χρονιά από την Επιστημονική Εταιρία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. – www.eefie.org).

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», ήδη από το 1997, πραγματοποιείται σε συνεργασία με Μονάδες Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερικά Αγροτικά Ιατρεία) και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νησιών και άλλων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας. 

Ως θεσμός είναι αναγνωρισμένο και τελεί υπό την αιγίδα της 2ης, 4ης, 5 ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.). Με το πρόγραμμα αυτό, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε Μονάδες Υγείας τουριστικών προορισμών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. 

Οι συμμετέχοντες είναι φοιτητές Ιατρικής-μέλη της ΕΕΦΙΕ από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το τέταρτο έτος των σπουδών τους. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ελάχιστη απαιτούμενη κλινική εμπειρία των συμμετεχόντων. Βασικός στόχος είναι η προσφορά εθελοντικής βοήθειας στους Ιατρούς και το προσωπικό των Μονάδων Υγείας. 

Η ενίσχυση του έργου τους είναι σημαντική, τόσο δεδομένης της αυξημένης τουριστικής προσέλευσης κατά τους θερινούς μήνες, όσο και λόγω της επίκαιρης πραγματικότητας των προσφυγικών κυμάτων, η οποία πολλαπλασιάζει τις ανάγκες για ιατρική περίθαλψη. 

Συμπληρωματικά, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. 

Κατά αυτόν τρόπο, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των Πανεπιστημιακών Κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών. 

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο), στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας. 

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, οι οποίοι κάθε χρονιά ενισχύουν σε σημαντικό βαθμό την πρωτοβουλία νέων ανθρώπων με σκοπό την πληρέστερη εκπαίδευσή του και τη βελτίωση της κοινωνίας. 

Ως χορηγοί στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν οι εταιρείες: Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) www.eefie.org Blue Star Ferries, ANEK LINES, Fast Ferries, Hellenic Seaways, KTEΛ Λακωνίας, Volcano Γραφικές Τέχνες. Ιατρική Απόβαση 2018, λοιπόν. 

Μία κίνηση από φοιτητές για φοιτητές, με σκοπό τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης, τον εθελοντισμό και την εκπαίδευση. 

Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας στην προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο! 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: Ιστοσελίδα Ιατρικής Απόβασης: www.eefie.org/apovasis/ 
Σελίδα Ιατρικής Απόβασης στο Facebook: www.facebook.com/apovasi/ 

E-mail Επικοινωνίας: iatrikiapovasi@gmail.com
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ