ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ειρήνη Κουγιά - Ασπασία Μπόγρη: Τα 2 κορίτσια από το Άργος που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 μ.μ. |
Ειρήνη Κουγιά - Ασπασία Μπόγρη: Τα 2 κορίτσια από το Άργος που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά
 Η Ασπασία Μπόγρη και η Ειρήνη Κουγιά ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά τα τελευταία χρόνια. Τα δύο κατάξανθα κορίτσια με καταγωγή από το Άργος έπεσαν θύματα της μοίρας, καθώς έμελλε να βρεθούν μετά από χρόνια στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης.

Η 22χρονη Ασπασία προσπαθεί εδώ και πέντε χρόνια να ανακτήσει τη ζωντάνια που της έκλεψε ο ίδιος ο πατέρας της, όταν την πυροβόλησε πισώπλατα για να εκδικηθεί τη μητέρα της. Η 23χρονη Ειρήνη δίνει μάχη για να σταθεί ξανά στα πόδια της, έπειτα από ένα φοβερό τροχαίο!

«Με την Ασπασία μοιάζαμε τόσο πολύ, που ακόμα και ο πατέρας μου μας μπέρδευε! Σταματούσε στον δρόμο την Ασπασία νομίζοντας ότι είμαι εγώ! Οποιος μας έβλεπε στα τρία μέτρα δεν μας ξεχώριζε» λέει αποκλειστικά στην «Espresso» η Ειρήνη Κουγιά και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η γλυκιά Ασπα θα καταφέρει να κερδίσει πίσω τη ζωή της: «Δεν το πιστεύω, το ξέρω!» λέει με σιγουριά.

Μητέρα ενός αγοριού μόλις ενάμισι έτους, η Ειρήνη αποκαλύπτει τον «γολγοθά» που ανεβαίνει εδώ και οκτώμισι μήνες, τα μαρτυρικά 24ωρα στην Εντατική, όπου έφτασε πολλές φορές μια ανάσα από τον θάνατο, τις φυσικοθεραπείες και το μπλοκάρισμα από την Εθνική Τράπεζα του λογαριασμού που είχε ανοίξει η οικογένειά της για να βοηθήσει στα έξοδα της αποκατάστασής της όποιος μπορεί.

«Ντύθηκα νυφούλα στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ακριβώς μία μέρα μετά, την 1η Οκτώβρη, είχα το ατύχημα. Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου και πίσω ακολουθούσε ο σύζυγός μου με το μωρό στο νυφικό όχημα. Θα επιστρέφαμε το πολυτελές αυτοκίνητο και μετά θα πηγαίναμε στην Καλαμάτα για το γαμήλιο ταξίδι με το ασημί Yaris που οδηγούσα εγώ» περιγράφει η όμορφη Ειρήνη και συνεχίζει:

«Κάποια στιγμή άναψε κόκκινο και ο σύζυγος σταμάτησε στο φανάρι, ενώ εγώ είχα προλάβει να προχωρήσω. Σε μια επικίνδυνη στροφή, όμως, έχασα τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει σε ένα βαθύ χαντάκι κι εγώ να εκτοξευτώ από το παρμπρίζ! Δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μου είπαν πως φώναζα ότι πονούσε η μέση μου και πως δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου».

Με πολλαπλά κατάγματα

Η 23χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αργους για τις πρώτες βοήθειες, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίστηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα. «Στη συνέχεια, λόγω πολλαπλών καταγμάτων, με έστειλαν στο ΚΑΤ, όπου έκανα σπονδυλοδεσία και νοσηλεύτηκα κάποιες ημέρες στην Εντατική. Εκεί έπαθα δύο ανακοπές και μία πνευμονική εμβολή! Εχω ακόμα κενά μνήμης και τα περισσότερα τα έχω μάθει από τους δικούς μου» λέει γελώντας σε μια προσπάθεια να διακωμωδήσει την τραγική κατάσταση.

Πέρα από τα κατάγματα στη δεξιά κλείδα, στους γοφούς και στα πλευρά, η Ειρήνη υπέστη ένα σοβαρότατο τραύμα χαμηλά στη μέση: «Το πρόβλημα είναι στους σπονδύλους Θ11 και Θ12. Εχει σπάσει ένα κόκαλο και πιέζει τον μυελό. Θα πρέπει να πάει σιγά σιγά στη θέση του. Κάνω πολλές φυσικοθεραπείες στο κέντρο αποκατάστασης Physio Gold, στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να έχουμε μετακομίσει από το Αργος για να γλιτώσουμε τα έξοδα μεταφοράς. Τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και για βοήθεια άνοιξα έναν λογαριασμό στην Εθνική».

Όμως, τα κεντρικά της Εθνικής μπλόκαραν τον λογαριασμό, ζητώντας της να τον μετατρέψει σε ερανικό: «Αυτό επιδιώκει η συγκεκριμένη τράπεζα για να παίρνει τα ποσοστά, αλλά άλλες τράπεζες μας είπαν ότι ένας λογαριασμός μετατρέπεται σε ερανικό μόνο αν το ποσό ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Ετσι, δεν μπορώ πλέον να πάρω τα χρήματα, παρά μόνο εκείνα που μου έβαλε το ΙΚΑ, όπου έχω ασφάλιση». Ο λογαριασμός που προσπαθεί να ξεμπλοκάρει έχει αριθμό 314/991527-39, ΙΒΑΝ: GR6501103140000031499152739, BIC: ETHNGRAA (δικαιούχος Κουγιά Ειρήνη- Ιωάννης).

Η τραγωδία που συγκλόνισε το Άργος και κατέστρεψε τη ζωή της Ασπασίας Μπόγρη εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου 2013 στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όταν την πυροβόλησε ο 47χρονος πατέρας της Γιώργος Μπόγρης. Λίγο νωρίτερα έτρωγαν μαζί και φεύγοντας από εκεί σταμάτησε το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα περίπτερο και ζήτησε από την κόρη του να πάει να του πάρει τσιγάρα. Οταν εκείνη στράφηκε προς το περίπτερο, έβγαλε ένα περίστροφο που είχε στην τσέπη του και της έριξε δύο φορές στο κεφάλι!

Στη μνήμη των κατοίκων του Αργους έχει χαραχτεί για πάντα η εικόνα της μαθήτριας να κείτεται στο έδαφος, με τα ξανθά μαλλιά της κατακόκκινα από το αίμα και πίσω της να στέκεται με παγωμένο βλέμμα ο πατέρας της που, αμέσως μετά, πήγε στο σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο! Δέκα μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε επιστολή του είχε προαναγγείλει το κακό που θα έκανε, κατηγορώντας την εν διαστάσει σύζυγό του Σπυριδούλα Φατούρου. «Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις όσο ζήσεις με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα» έγραφε, μεταξύ άλλων, δείχνοντας ότι η κόρη του πλήρωσε την παρανοϊκή πρόθεσή του για εκδίκηση.

Πηγή: fimes.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ