Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» από 28 Ιουλίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:31:00 μ.μ. | |
Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» από 28 Ιουλίου έως 7 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, για πέμπτη συνεχή χρονιά, με ιδιαίτερη χαρά προσκαλεί το κοινό του ΙΑΝΟΥ στην παρουσίαση του Προγράμματος του επετειακού, 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», της κορυφαίας πολιτιστικής διοργάνωσης που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι, που όπως πάντα θα διεξαχθεί στην έδρα του, τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι, από τις 28 Ιουλίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο εμπνευστής του κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία, στην καθιερωμένη πλέον Συνέντευξη Τύπου, στο Καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Αλυσίδα Πολιτισμού, την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.30, με την παρουσία δημοσιογράφων του πολιτιστικού ρεπορτάζ, επίλεκτων προσκεκλημένων από τον χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, των συντελεστών της διοργάνωσης, των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών, εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και φίλων.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ:

Πρόκειται για την αναμφισβήτητα καθιερωμένη κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τρείς περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό.

Κάθε χρόνο, συγκεντρώνοντας επίλεκτες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα στο διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και κορυφαίους Έλληνες μουσικούς, το Φεστιβάλ να συμβάλει στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα μας, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που έχουν επιλέξει την περιοχή μας για τις εξοχικές τους κατοικίες.

Χορηγός Προβολής του Φεστιβάλ είναι ο ΙΑΝΟΣ Αλυσίδα Πολιτισμού και Χορηγοί Επικοινωνίας η ΕΡΤ, το www.culturenow.gr, η SFERA FM ARGOLIDA, o ΣΚΑΪ fm Aργολίδας, το Saronic Magazine, το Riviera Μagazine, Ο Παρατηρητής Αργολίδας, το www.eikonoskopio.gr.
Το επετειακό 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με συναυλία της Γιώτας Νέγκα.

Ο κύριος κορμός του Φεστιβάλ, που αφορά το θέατρο, θα περιλαμβάνει έξι επιλεγμένες αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις, τις πέντε Παρασκευές του Αυγούστου και μία του Σεπτεμβρίου. Τα ονόματα των φετινών συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν στην παρουσίαση.

Στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7) προφεστιβαλικά, θα προηγηθεί η παρουσίαση στο κοινό της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής- performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλοντας τη Μήδεια».

Το Φεστιβάλ διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, έδρα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, την Κοιλάδα, το Κρανίδι, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τέσσερα χρόνια, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας. Κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί στον υπαίθριο χώρο το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που απευθύνεται, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και σε πλήθος παραθεριστών από την ευρύτερη περιοχή. Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα διαμόρφωσης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 θέσεων στις συναυλιακές εκδηλώσεις.

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» | 28 Ιουλίου – 7 Σεπτεμβρίου 2018
Τόπος διεξαγωγής: Κρανίδι Ερμιονίδας
Διοργάνωση: Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ερμιονίδας – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
Kαλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος
Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος
Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο και τις Χορηγίες: Δανάη Σαλεπούλα, τηλ. 6979796194, dsalepou@otenet.gr

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας (Θ.Ο.Ε.) είναι το διάδοχο σχήμα της παλιάς ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας που πριν από 30 χρόνια, στην περίοδο 1985-1992, έσπειρε τον πρώτο σπόρο θεατρικού πολιτισμού στην περιοχή της Ερμιονίδας. Επανεμφανίστηκε στον πολιτιστικό χάρτη της Ερμιονίδας το 2009, με την παράσταση των Α. Γιαλαμά-Κ. Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια του κοινού.

Στόχος του Θ.Ο.Ε. είναι η ενασχόληση με κάθε μορφής καλλιτεχνική δημιουργία, κυρίως όμως η καλλιέργεια της τέχνης του θεάτρου, που αποτελεί τη συνισταμένη όλων των τεχνών.
Η πλούσια δραστηριότητά του και το ταλέντο των μελών του έχουν συγκεντρώσει πολλές φορές τα φώτα της δημοσιότητας και η καλή του φήμη έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του νομού Αργολίδας.

Το Φεβρουάριο 2018 συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Ηράκλειο Κρήτης με το έργο του Φ. Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», αποσπώντας τρία βραβεία (κοινού καλύτερης παράστασης - επιτροπής καλύτερης παράστασης - ενδυματολογίας) και έπαινο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Θεατρική Παραγωγή

2010 «Δάφνες & Πικροδάφνες», «Μπαμπάδες με ρούμι» και «Ματωμένος Γάμος»
2011 «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και «Λεωφορείο ο Πόθος»
2012 «Η Τελετή» και «Τρωάδες»
2013 «Η Χαρτοπαίχτρα», « Έχω απόψε Ραντεβού» και « Ιφιγένεια εν Αυλίδι»
2014 «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» και «Αταίριαστο ζευγάρι»
2015 «Σιγά τα Αίματα», «Δον Καμίλλο» και «Ικέτιδες»
2016 «Οι Αγροίκοι», «Εκκλησιάζουσες» και «Γκόλφω For Ever»
2017 «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» και «Αντιγόνη»
2018 «Φλαντρώ» και «Τα Κίτρινα Γάντια».

Έδρα - ΑRTίκι

Τον Αύγουστο του 2014 ο Θ.Ο.Ε. εγκαινίασε ως έδρα του τον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλίου Ντε Κόνινγκ, που φέρει τιμητικά το όνομα της Μεγάλης του Χορηγού. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης και που από πρώην αποθήκη διαμορφώθηκε σε θέατρο υψηλών προδιαγραφών για να στεγάσει την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα κατ’ αρχήν του ίδιου του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, αλλά και για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ευρύτερης κλίμακας και κυρίως το ετήσιο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που κάθε χρόνο συγκεντρώνει κορυφαία ονόματα του ελληνικού θεάτρου. Διαθέτει υπαίθριο χώρο χωρητικότητας έως 1.500 άτομα με εξωτερικά μπάρ και χειμερινή σκηνή 100 θέσεων.

Διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνει το επαγγελματικό Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των αθηναϊκών παραστάσεων και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Η κορυφαία αυτή πολιτιστική διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, Kαθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και απευθύνεται, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και σε πλήθος παραθεριστών από την ευρύτερη περιοχή.

Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να συμβάλει στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα μας, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του τόπου μας.

Θεατρική δραστηριότητα του Θ.Ο.Ε. για το 2018

Το πρώτο εξάμηνο του 2018 ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό, με δύο νέες παραγωγές του Θ.Ο.Ε.:
Το δράμα πάθους «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν (Μάρτιος-Απρίλιος 2018) και την πασίγνωστη και αγαπημένη κωμωδία «Τα Κίτρινα Γάντια» των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου (Μάϊος-Ιούνιος 2018), ενώ το καλοκαίρι του 2018 θα παρουσιάσει την performance «Έρωτα εσύ… Προαναγγέλοντας τη Μήδεια» και θα διοργανώσει τα επετειακά πέντε χρόνια του επαγγελματικού Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ