Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, παρουσιάζει το 5ο Φεστιβάλ “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”στο καφέ του ΙΑΝΟΥ

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, παρουσιάζει το 5ο Φεστιβάλ “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”στο καφέ του ΙΑΝΟΥ
Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, παρουσιάζει όπως κάθε χρόνο, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στην Αθήνα, το Πρόγραμμα του επετειακού, 5ου Φεστιβάλ επαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) στην έδρα του, τονΠολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα παρουσιάσει ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, εμπνευστής του θεσμού, που έχει και την καλλιτεχνική του εποπτεία, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, στο καφέ του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, τηνΤετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 12.30, (https://www.ianos.gr/events/pempto-festival-theatrou-ermineies-stin-ermionida-ioulios-septembrios-2018-ekd.html), με την παρουσία των συμμετεχόντων πρωταγωνιστών, επίλεκτων προσκεκλημένων από το χώρο των Τεχνών και του Θεάτρου, εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και πλήθους φίλων.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή το Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου,

Συγκεντρώνοντας σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο την αφρόκρεμα των αθηναϊκών παραστάσεων και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προώθηση του ποιοτικού θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και τη διάδοση του πολιτισμού.

Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της Ερμιονίδας, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μεγάλο πλήθος παραθεριστών, από την ευρύτερη περιοχή.

ΤΟ 5Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

· Ημερομηνίες: 17 Ιουνίου - 7 Σεπτεμβρίου 2018

· Διοργάνωση: ΘEATΡΙΚΟΣ OMIΛΟΣ EΡMIONIΔΑΣ

· Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

· Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

· Το 5ο Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με τη Συναυλία της Γιώτας Νέγκα.

· Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν τις Παρασκευές του Αυγούστου (3, 10, 17, 24, 30/8) και την πρώτη Παρασκευή (7/9) του Σεπτεμβρίου.

· Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια».

· Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Ο Πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, Δημήτρης Ι. Σίδερης

· Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

· Σύμβουλος Επικοινωνίας, Yπεύθυνη για τον Τύπο: Δανάη Σαλεπούλα

· Χώρος Διεξαγωγής Φεστιβάλ: Πολυχώρος ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” – Κρανίδι

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

«ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»


Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, που βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τρία χρόνια, χάρη στην πολύπλευρη στήριξη της μεγάλης Χορηγού, κυρίας Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, αρκετών φιλότεχνων χορηγών της περιοχής και κυρίως χάρη στην προσωπική εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητά του και το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα». Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις είναι 350-400 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων, για τις συναυλιακές εκδηλώσεις.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ