Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

6 Ιουνίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. |
6 Ιουνίου συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
 Η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης». 

Τα θέματα:

1. Έγκριση Στρατηγικού Σχεδιασμού στο πλαίσιο εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2016 – 2019. (συνέχιση της συζήτησης από την προηγούμενη συνεδρίαση) ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 

2. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»: Λήψη απόφασης για τη δρομολόγηση των κατά νόμο διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης α) εδαφικών εκτάσεων εντός Χώρων του Έργου, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9 της Διακήρυξης Β. ΙΙ Φάσης (Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών) του Διαγωνισμού και β) εδαφικών εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. οικ. 173714/09.07.2014 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ), του τ. Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Παροχή -1- εξουσιοδότησης στον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις, κατά περίπτωση, δέουσες ενέργειες. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 

3. Έγκριση παράτασης ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ΔΚ Γαργαλιάνων, λόγω της διοργάνωσης της 2 η ς Λευκής Νύχτας, την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. 

4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου “Αναβάθμιση και Λειτουργία του υφιστάμενου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE Α.Ε. με κωδικό θέσης MOSIA PR1405254, που βρίσκεται στη θέση ‘Ύψωμα Μαυροβούνι” πλησίον ΤΚ Καστανιάς του Δήμου Σικυωνίων ΠΕ Κορινθίας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης. 

5. Έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Κ.Α.Π. έτους 2018 της Π.Ε. Αργολίδας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος . 

6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια υλικών για την αποπεράτωση της πλατείας της ΤΚ Σπάθαρη Δήμου Γορτυνίας». ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας . 

7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το έργο «Εργασίες διαμόρφωσης εισόδου και ολοκλήρωση ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Ωριάς του Δ. Βόρειας Κυνουρίας». ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το έργο «Εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Καστρίου του Δ. Βόρειας Κυνουρίας». ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

9. Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526 “Εκσυγχρονισμός και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Αρκαδίας)” με κωδικό 2017ΕΠ52600005, σε υποέργα. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.


10. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για το έργο «Εκτέλεση των εργασιών επισκευής και συντήρησης υποθαλάσσιου ηλεκτροφωτισμού στο Λιμάνι Πλάκας ΔΕ Λεωνιδίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ΗΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ