ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Προς αποδυνάμωση το Εφετείο Ναυπλίου δια στόματος Κοντονή! - Αναβρασμός στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ναυπλίου και Σπάρτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:06:00 μ.μ. |
Προς αποδυνάμωση το Εφετείο Ναυπλίου δια στόματος Κοντονή! - Αναβρασμός στους Δικηγορικού Συλλόγους Ναυπλίου και Σπάρτης
Τους χειρότερους φόβους των δικηγορικών συλλόγων Ναυπλίου και Σπάρτης επιβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καθώς μιλώντας στη Βουλή έδειξε πως το Εφετείο Ναυπλίου οδεύει ολοταχώς προς αποδυνάμωση με μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Εφετείο Καλαμάτας και μάλιστα άμεσα.


Απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη ο κ.Κοντονής έκανε ειδική αναφορά στο Εφετείο Ναυπλίου και αντιπαραβάλλοντάς το με το εφετείο της Καλαμάτας έκανε λόγο για ανορθολογική κατάσταση.


Ο κ.Κοντονής αναφέρθηκε σε κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των δικαστηρίων της χώρας και αφού μίλησε για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναφέρθηκε στο Ναύπλιο : «Εκεί που πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση και εκεί θα γίνει. Το ξέρετε το παράδειγμα των δύο Εφετείων, του Ναυπλίου και της Καλαμάτας. Στη δικαιοδοσία του Εφετείου Ναυπλίου υπάγεται ο Νομός Κορινθίας, ο Νομός Αργολίδας, ο Νομός Αρκαδίας και ο Νομός Λακωνίας διά του Πρωτοδικείου Γυθείου και στο Εφετείο Καλαμάτας, ο Νομός Μεσσηνίας και το Πρωτοδικείο Γυθείου. Πείτε μου αυτό είναι ορθολογική κατανομή; Για το θέμα αυτό, βεβαίως, θα έχω συζήτηση και με τους δικηγορικούς συλλόγους και με τους προϊσταμένους των δικαστηρίων» είπε επί λέξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης δίνοντας έτσι τροφή στη σχετική συζήτηση που είχε ανοίξει ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ναύπλιο.

Λίγη ώρα αργότερα συνομιλώντας με κοινοβουλευτικό συντάκτη ο κ .Κοντονής προσδιόρισε ως χρόνο εξελίξεων επί του ζητήματος το καλοκαίρι προσθέτοντας ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων αποτελούσε πάγιο αίτημα των δικαστών του Ναυπλίου . Αυτό, που πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων Ναύπλιου και Σπάρτης, οι οποίοι έχουν ήδη προειδοποιήσει με δυναμικές αντιδράσεις σε περίπτωση που το σενάριο επιβεβαιωθεί.

Του Γιώργου Λυκουρέντζου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ