ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Στο Σύμφωνο των Δημάρχων συμμετέχει ο Δήμος Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. |
Στο Σύμφωνο των Δημάρχων συμμετέχει ο Δήμος Ερμιονίδας
Ο Δήμος Ερμιονίδας, από τον Νοέμβριο του 2015 έχει προσχωρήσει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (Covenant of Mayors), συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη αστική πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια παγκοσμίως.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων ξεκίνησε το 2008 στην Ευρώπη και σήμερα ενώνει περισσότερες από 7.000 τοπικές και περιφερειακές αρχές σε 57 χώρες, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2 σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, μέσω:

- Της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά και άλλα κτίρια

- Της αύξησης της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους, τόσο σε επίπεδο οργανισμού, όσο και ευρύτερα σε επίπεδο χωρικής οντότητας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Σύμφωνο των Δημάρχων, ο Δήμος Ερμιονίδας στοχεύει στη μείωση των εκπομπών CO2 στην επικράτειά του κατά 20% μέχρι το 2020, μέσω της εφαρμογής ενός Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ). Συγκεκειμένα, στόχος του Δήμου είναι να μειώσει τις εκπομπές κατά 14.045,08 τόνους CO2 – δηλαδή 25,59% περίπου - μέχρι το έτος 2020.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, σχεδιάζονται ήδη μια σειρά από παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις και δημοτικό φωτισμό, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των οχημάτων του Δημοτικού στόλου και για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στη διοργάνωση δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, στην εργασία, στις μετακινήσεις, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής δήλωσε σχετικά: «Προσχωρώντας στο Σύμφωνο των Δημάρχων, γίναμε μέλος μιας μεγάλης οικογένειας Δήμων και Περιφερειών, που αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, μας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε στο Δήμο μας σημαντικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργεια, αξιοποιώντας την παρεχόμενη τεχνική και χρηματοδοτική υποστήριξη. Παρ’ όλα αυτά, ο φιλόδοξος στόχος που έχουμε θέσει, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ευαισθητοποίηση και την αλλαγή συμπεριφοράς όλων των πολιτών. Όλοι μαζί μπορούμενα κάνουμε τη διαφορά, για τον τόπο μας, για τον πλανήτη μας και για τις γενιές που ακολουθούν.»

Οι στόχοι και οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις του Δήμου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Σύμφωνο των Δημάρχων, θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε ειδική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στις 13:30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης - κτίριο Συγγρού (Ερμιόνη – TK 21051)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ