ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ανοιχτή παρουσίαση εξετάσεων των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. | |
Ανοιχτή παρουσίαση εξετάσεων των φοιτητών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σας προσκαλούμε στις ανοιχτές παρουσιάσεις για το μάθημα σκηνοθεσία ΙΙ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τείτη 19 Ιουνίου και ώρα 8:30 στα Κεντρικά Διδακτήρια του τμήματος (οδός Βασ. Γεωργίου & Ηρακλέους). Οι παρουσιάσεις αποτελούν μέρος των εξετάσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγκεκριμένα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου της Σχολής Καλών Τεχνών. Το αποτέλεσμα προέρχεται από τη συνεργασία των μαθημάτων «Σκηνοθεσία ΙΙ» , «Θεατρική Παραγωγή» και «Εισαγωγή στον Θεατρικό Φωτισμό».


Το θέμα των είναι η παρουσίαση διαφορετικών οπτικών των τελευταίων σκηνών του θεατρικού έργου του Ηλία Καπετανάκη «Η Βεγγέρα». Το κείμενο ασχολείται με την κάθε άλλο παρά συνηθισμένη και οικεία επίσκεψη για φαγητό και συζήτηση, ενώ χαρακτηριστική είναι η ιδιοσυγκρασία και διαφορετικότητα των δύο οικογενειών που έχουν ως συνέπεια πλήθος από αναποδιές να συμβαίνουν η μία μετά την άλλη και τους καλεσμένους να καταλήγουν προσβεβλημένοι.

Αυτό αποτέλεσε αφορμή για τις υπό-ομάδες να αναζητήσουν τρόπο να παρουσιάσουν ένα έργο τόσο ιδιότυπο, ως προς τη γλώσσα και την εποχή που αναφέρεται, όσο και μακρινό. Το στοίχημα να έρθουμε κοντά στο έργο και στη συνέχεια να το φέρουμε κοντά στο κοινό, στον μέσο πολίτη του σήμερα, θα έρθει εις πέρας μέσα από διάφορα αισθητικά και σκηνοθετικά τεχνάσματα. Η ανάγκη μας μιλήσουμε για την προσωπική μας αισθητική και οπτική στα πράγματα έρχεται να συγκρουστεί με το κείμενο και τον χώρο της σχολής ώστε τελικά να παρουσιαστούν δεκαπέντε μοναδικά αποτελέσματα.

Οι σκηνές θα παρουσιαστούν διαδοχικά από διαφορετικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Για παράδειγμα, μία από αυτές θα είναι επηρεασμένη από τον χορογράφο Ohad Naharin, ενώ άλλη θα έχει ως βασικό γνώμονα τα νέα μέσα, καθώς και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Ευχαριστούμε το κοινό του Ναυπλίου που μας στηρίζει και όσους χορηγούς στήριξαν τη δράση μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Όμορφο Ταβερνάκι (Κωτσόπουλου 1) και τη Φωλιά του Βιβλίου του Ουλή (Μπουμπουλίνας 7)

Η σειρά των παρουσιάσεων είναι η εξής:
1 Μάνος Σπιτάλας
2 Αλκηστη Καραγιάννη
3 Ειρήνη Χαιρετάκη
4 Λήδα Δημακουλέα
5 Θωμη Χειλά
6 Πάνος Βαβάμης
7 Κατια Νεκταρίου
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
8Ελισαετ Κενάνογλου
9 Πάμελα Πετσαγκουράκη
10 Ελένη Μυλωνά
11 Ευαγγελία Καπασακάλη
12 Κατριν Κούδα
13 Διονυσης Δρακονταειδής
14 Ναταλία Πατρινέλη
15 Hyiacinth


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ