ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Μια καλή ιδέα: Κρασί από… πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέιπφρουτ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:01:00 μ.μ. | |
Μια καλή ιδέα: Κρασί από… πορτοκάλια, μανταρίνια και γκρέιπφρουτ
Το κρασί δεν είναι πλέον αποκλειστικά προϊόν από σταφύλια, διότι τα πορτοκάλια της Βαλένθια και τα μανταρίνια έχουν γίνει η βάση για το Tarongino, το πρώτο πορτοκαλί κρασί στην αγορά.

Με την εμπειρία πέντε γενεών που ασχολούνται με την καλλιέργεια πορτοκαλιών, οι τρεις αδελφοί Naranjas Che, με χωράφια στην πόλη της Sagunto της Βαλένθια, εξήγαγαν βιολογικά καλλιεργημένα πορτοκάλια που πωλούνται on-line, αλλά ήθελαν να δημιουργήσουν και ένα νέο προϊόν.

“Εξετάσαμε την παραγωγή του humus ή μαρμελάδας, αλλά όλα ήταν είτε καινοτόμα είτε τα έξοδα ήταν πολύ υψηλά”, δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Guillermo Antelo σε συνέντευξή του στην EFE.
Στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι στη Νότια Αμερική το άσπρο κρασί είναι αρωματισμένο με φρούτα όπως το μάνγκο ή τα φρούτα του πάθους. “Άρα γιατί να μην αν μπορούμε να κάνουμε κρασί με τα εσπεριδοειδή;”, σκέφτηκαν πολύ σοφά και διαπίστωσαν ότι κανείς μέχρι τώρα, δεν έχει δοκιμάσει ένα παρόμοιο εγχείρημα. Ετσι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια νέα περιπέτεια “Με τη συμβολή ενός οινοποιού που γνώριζε πολλά για το κρασί, αλλά τίποτα για τα πορτοκάλια,” εξηγεί ο Antelo.

Τελικά, υπέγραψαν συμφωνία με το Πολυτεχνείο της Βαλένθια και άρχισαν να διεξάγουν δοκιμές που, σύμφωνα με τον διευθυντή, η πρώτη απέδωσε «ακατάλληλο για πόση» αποτέλεσμα, επειδή ήταν απαραίτητο να ρυθμίσουν τις παραμέτρους όπως τα επίπεδα σακχάρου, θερμοκρασία ζύμωσης ή το χρόνο της συγκομιδής, η οποία είναι πολύ διαφορετική από τα πορτοκάλια σε σύγκριση με τα σταφύλια.
Η πρώτη έκδοση του κρασιού από πορτοκάλια, παράχθηκε το καλοκαίρι του 2013, μετά από ένα ολόκληρο έτος έρευνας που βασίστηκε στην μέθοδο “Μαθαίνεις από τα λάθη σου”.
Και μετά τα σταφύλια και τα πορτοκάλια έπονται τα μανταρίνια, τα οποία δίνουν στους οίνους, νέα χρώματα και ασυνήθιστες γεύσεις.

“το κρασί μανταρινιού είναι ξηρότερο και λιγότερο γλυκό, αλλά έχει μια γεύση που βρίσκεται ανάμεσα στο λευκό κρασί και τον μηλίτη, με μια πινελιά φρέσκιας οξύτητας”, αναφέρει ο Antelo.

Το κρασί από πορτοκάλι έχει μια γλυκιά, έντονη γεύση, επειδή είναι μαζεμένο με τη φλούδα και το κρασί Sanguine, έχει ροζ τόνο και μια γεύση που θυμίζει μούρα, καθώς αυτή η πορτοκαλί ποικιλία μοιράζεται πολλά συστατικά με αυτό το φρούτο.
Αυτό το οικογενειακό έγχείρημα, που αυτοχρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, έχει ήδη κυκλοφορήσει με επιτυχία σε πολλές εθνικές εκθέσεις και έχει αρχίσει να εξάγεται. Έγινε γρήγορα διάσημο κυρίως από τους νεότερους καταναλωτές, οι οποίοι το πίνουν ως συνοδευτικό σε ορεκτικά και σαλάτες, αλλά και με επιδόρπια. Καθώς η φρουτώδης γεύση του κρασιού συνδυάζεται άριστα με γλυκά πιάτα.

Οι δημιουργοί του Tarongino, δηλώνουν ότι, δεν θα σταματήσουν να καινοτομούν και σχεδιάζουν και να πειραματίζονται και με άλλα φρούτα. Και όπως αποκαλύπτουνοι ίδιοι, ήδη πειραματίζονται με το νέο κρασί από γκρέιπφρουτ, το οποίο θα έχει πικρή γεύση και θα αρχίσει να κυκλοφορεί σύντομα στις αγορές.

Πηγή: agropost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ