ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Αργολίδα: Δημιουργία ΤΟΕΒ ζητούν στην Σκοτεινή για τον έλεγχο της χρήσης των νερών της Στυμφαλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. |
Αργολίδα: Δημιουργία ΤΟΕΒ ζητούν στην Σκοτεινή για τον ελεγχο της χρήσης των νερών της Στυμφαλίας
Πολύ πιο σοβαρό από ό,τι φαίνεται είναι το πρόβλημα με την άρδευση στην Ορεινή Αργολίδα όπου απειλείται άμεσα η ανάπτυξη της παραγωγής.


Στην περιοχή της Σκοτεινής, μετά τον αναδασμό που έγινε και το αρδευτικό με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα να παίρνουν νερό από την Στυμφαλία, η καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών αναπτύχθηκε ραγδαία με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια να δημιουργηθεί μονάδα καλλιέργειας κολοκυθιάς που τυποποιείται σε άλλη περιοχή και εξάγεται στην Αγγλία.

Η περιοχή είναι γεμάτη από καλλιέργειες ντομάτας, φασολιού, αγγουριών και άλλων προϊόντων που απαιτούν νερό. Η στροφή της Κορίνθου προς τα νερά της Στυμφαλίας ανέβασε την ένταση του προβλήματος και οι παραγωγοί οδηγήθηκαν σε συνέλευση.

 Ένας από τους παραγωγούς, ο Γιάννης Καλαντζής, τονίζει στην «Ύπαιθρο Χώρα»:

«Αυτό το διάστημα υπάρχει πρόβλημα γιατί, πέρα από όλα τα άλλα, υπάρχει ανεξέλεγκτη χρήση του νερού και κάποιοι κάνουν ό,τι θέλουν, ποτίζοντας άσκοπα ατελείωτες ώρες. Εάν δεν συσταθεί ΤΟΕΒ, ώστε να ελεγχθεί η χρήση του νερού, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Παράλληλα, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα νερά από τις πηγές της Γκούρας, για να μη χάνεται το νερό στις καταβόθρες».

Μιλώντας στην «Ύπαιθρο Χώρα», ο πρόεδρος της Σκοτεινής, Θεόδωρος Παρασκευόπουλος, επισήμανε ότι «έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλές σκέψεις. Ή θα μειώσουμε την κατανάλωση νερού, ή θα μειώσουμε την έκταση καλλιέργειας, ή θα πάμε σε καλλιέργειες που δεν θέλουν πολύ νερό. Είναι δεδομένο ότι η λειτουργία ΤΟΕΒ θα φέρει μια ισορροπία στην περιοχή και θα προστατεύσει την παραγωγή. Μια παραγωγή που αυξήθηκε σε έκταση, λόγω της επιστροφής νέων ανθρώπων στις καλλιέργειες».

Του Γιώργου Αργυρίου
Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ