ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Αργολίδα: Αφιέρωμα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. |
Αφιέρωμα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών διοργάνωσε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη δράση με τίτλο «Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων». 

Μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν μέσω των συλλόγων-μελών της ΠΟΣΕΑ, σε αυτό το διαγωνισμό, μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα αγάπης μέσα από τα δικά τους μάτια. 
Οι νικητές αναδείχθηκαν από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας "Δεσμοί Αίματος", από το ΣΕΑ & ΔΟΣ "ΕΛΠΙΣ" ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ και από το ΣΕΑ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ". Οι ζωγραφιές και η συμμετοχή των παιδιών μας γεμίζει με ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο!

Το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2017 ήταν: “Τι μπορείτε να κάνετε; Δώστε αίμα. Δώστε τώρα. Δώστε συχνά”, το οποίο παραπέμπει στην επιτακτική ανάγκη για προσφορά αίματος ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια σε αυτό. Αυτή η εκστρατεία είχε σαν στόχο να επικεντρωθεί σε κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης, στις οποίες η φυσική ανθρώπινη αντίδραση είναι "Τι μπορώ να κάνω; Πώς μπορώ να βοηθήσω;". Την απάντηση έδωσαν όλοι οι σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών, λοιποί φορείς καθώς και μέλη της κοινωνίας που προέτρεψαν τους συνανθρώπους τους είτε να δώσουν αίμα είτε να συμμετέχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Αφιέρωμα στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αργολίδας «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αργολίδας «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» ιδρύθηκε στις 15 Ιουλίου 2011, από μια παρέα ανθρώπων που είτε από προσωπικές εμπειρίες είτε από εμπειρίες άλλων ανθρώπων είχαν καταλάβει πόσο σημαντικό και αναγκαίο είναι η προσφορά εθελοντικού αίματος. Σκέφτηκαν να τον ονομάσουν "ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ" συμβολικά για να δείξουν τη βαθιά, ανθρώπινη, παντοτινή σχέση που υπάρχει όχι μεταξύ τους αλλά με κάθε άνθρωπο που δίνει αίμα. Στόχος του συλλόγου είναι να μην λείψει το αίμα από κανέναν άνθρωπο όσο και όταν το χρειάζεται. Οργανώνουν σταθερές αιμοδοσίες όλο το χρόνο αλλά και έκτακτες, αν υπάρχουν επείγουσες εκκλήσεις από τα Νοσοκομεία του νομού, παράλληλα υποστηρίζουν όσες άλλες προσπάθειες γίνονται από άλλους φορείς (Συλλόγους, Εκκλησία, Νοσοκομεία κλπ.). 

Επίσης διοργανώνουν τακτικές ενημερωτικές δράσεις σε χώρους, όπως σχολεία, σχολές, σωματεία, συλλόγους. Απώτερος σκοπός είναι να ενημερώνουν, να λύνουν απορίες, να δίνουν απαντήσεις να ευαισθητοποιούν και να κάνουν κατανοητό σε όλους το πόσο εύκολο και το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης! 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Από την ίδρυση του έως και σήμερα, έχει πραγματοποιήσει 76 τακτικές και 3 έκτακτες εθελοντικές αιμοδοσίες, σε αυτές έχουν προσέλθει περισσότεροι από 1000 εθελοντές, και έχει ανταποκριθεί σε όλες τις εκκλήσεις για ανάγκες αίματος με μεγάλη επιτυχία. Έχει στηρίξει πάνω από 20 περιστατικά συνανθρώπων μας που χρειάστηκαν αιμοπετάλια με τους εθελοντές δότες αιμοπεταλίων να μεταβαίνουν σε νοσοκομεία της Αττικής για να καλύψουν τις ανάγκες. Ήδη από το 2012 ο σύλλογος έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης Δοτών Μυελού  των Οστών του Πανεπιστήμιου Πατρών ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή και ενημερώνει τον κόσμο για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Μέχρι και σήμερα έχει εντάξει περισσότερους από 2.000 εθελοντές στην εθνική και παγκόσμια τράπεζα αναζήτησης. Μάλιστα από αυτούς βρέθηκαν συμβατοί 4 εθελοντές δότες που ενημερώθηκαν και εγγράφηκαν στα πλαίσια εκδηλώσεων του συλλόγου ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ. 

Φέτος με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησαν τη 2η Ημερίδα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου του νομού, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν από καταξιωμένους επιστήμονες για την εθελοντική προσφορά αίματος και τη δωρεά μυελού των οστών. Σε λίγους μήνες, τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Σελλής, αυτά τα παιδιά γίνονται 18 ετών, έμαθαν λοιπόν το πόσο απλό είναι να κρατήσεις έναν άνθρωπο στη ζωή και πόσο σημαντικό είναι να είσαι εθελοντής και να προσφέρεις στον πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Συνεχίζει στην ερώτηση γιατί το εθελοντικό κίνημα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα δεν έχει την ανταπόκριση που θα περιμέναμε, λέγοντας "Πιστεύω ότι είναι θέμα καθαρά ενημέρωσης και παιδείας, σ΄ αυτό πάνω το κομμάτι δουλεύουμε πραγματοποιώντας δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους μαθητές και πιο στοχευμένα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου γιατί αυτοί οι νέοι είναι εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες". "Οι νέοι μας είναι η συνέχεια, η ελπίδα, το μέλλον, σε αυτούς βασιζόμαστε για ένα καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο της προσφοράς και της αγάπης στο συνάνθρωπο" 

 Οι πιο όμορφες στιγμές που θυμούνται και μοιράζονται μαζί μας 

"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ένα πολύ δύσκολο περιστατικό που αντιμετωπίσαμε με ένα μαθητή Λυκείου της περιοχή μας. Ο νεαρός εσπευσμένα είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και είχε μεγάλη ανάγκη αίματος και αιμοπεταλίων. Μετά από ένα έκτακτο Δ.Σ αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Αν και δεν είχαμε μεγάλη εμπειρία από άλλο τόσο σοβαρό περιστατικό, καταφέραμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο και να συντονίσουμε όλες τις δράσεις. 

Έτσι λοιπόν σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που φοιτούσε ο μαθητής, οργανώσαμε μία έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, η οποία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και συγκεντρώσαμε αρκετές μονάδες αίμα. Παράλληλα καταφέραμε, με τη βοήθεια του Δήμου Άργους Μυκηνών, ο οποίος μας παραχώρησε μεταφορικό μέσο και με τη βοήθεια των σπουδαστών που φοιτούσαν στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος να προωθήσουμε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εθελοντές δότες αιμοπεταλίων στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο νεαρός στην Αθήνα. 

Μετά από αρκετούς μήνες όλα εξελίχθηκαν καλά για την υγεία του ασθενή. Το συγκινητικό για εμάς είναι ότι μετά το τέλος της δοκιμασίας ο νεαρός εκείνος μαθητής ήρθε να μας γνωρίσει. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μαζί μας θέλοντας έτσι με τη σειρά του να προσφέρει και αυτός στον άγνωστο συνάνθρωπο. 

Η δεύτερη περίπτωση είναι μία επιστολή που μας έστειλε μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου μετά το τέλος της 2ης Ημερίδας με θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. 

Η επιστολή είχε τίτλο: Mε το βλέμμα στους εθελοντές αιμοδότες". Σας την παραθέτουμε και με αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα θα κλείσουμε το δεύτερο τεύχος για το 2017.  Ας κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο, είναι στο χέρι μας!



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ