ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές κολεγίων των ΗΠΑ με επισκέψεις σε Άργος, Ολυμπία και Δελφούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. |
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές κολεγίων των ΗΠΑ με επισκέψεις σε Άργος, Ολυμπία και Δελφούς
Στις 17 – 25 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Ancient Greece in the Modern College Classroom”, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ανεξαρτήτων Κολλεγίων της Αμερικής (The Council of Independent Colleges – CIC) σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών. 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν είκοσι καθηγητές–μέλη ΔΕΠ αμερικανικών κολεγίων– από διαφόρους επιστημονικούς κλάδους. Ακαδημαϊκοί επικεφαλής του σεμιναρίου ήταν ο Gregory Nagy, καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Harvard και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, και ο Kenneth Scott Morrell, αναπληρωτής καθηγητής Ελληνικών και Ρωμαϊκών Σπουδών στο Κολλέγιο Rhodes.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στο έργο του Παυσανία. Οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν σε μέρη που ο περιηγητής αυτός είχε επισκεφθεί, όπως το Άργος, η Ολυμπία, οι Δελφοί και η Αθήνα. Το σεμινάριο είχε στόχο να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες καθηγητές να εντάξουν κλασικά κείμενα στη διδασκαλία των μαθημάτων τους. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Andrew W. Mellon.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ