ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Συνεχίστηκε η δίκη των πρώην Δημάρχων Μεγαλόπολης στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:55:00 μ.μ. |
Συνεχίστηκε η δίκη των πρώην Δημάρχων Μεγαλόπολης στο Ναύπλιο
Δεύτερη συνεδρίαση στο Ναύπλιο σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου  για την δίκη με τα έργα στην Μεγαλόπολη , με κατηγορούμενους τους πρώην Δημάρχους Τσιριγώτη, Μπούρα και δημοτικούς συμβούλους.

Σήμερα κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος, 2 ιερείς της Μεγαλόπολης και πάρεδροι χωριών οι οποίοι απαντούσαν σε ερωτήσεις των δικαστών για το αν έχουν γίνει τα επίμαχα έργα στις περιοχές τους ή όχι.

Η προσπάθεια που γίνεται από την πλευρά των δικηγόρων των κατηγορουμένων, είναι να αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι τα έργα που αναφέρονται έχουν γίνει ή έχουν γίνει με άλλη ονομασία ή σε άλλες περιοχές. 

Αυτό όμως – σύμφωνα με τις καταθέσεις κάποιων παρέδρων- δεν το έχουν καταφέρει όπως θα επιθυμούσαν.

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων και πιθανόν να τελειώσει η δίκη. Δεν γνωρίζουμε πότε θα υπάρξει απόφαση.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Οι δύο πρώην δήμαρχοι  Σπύρος Τσιριγώτης και ο Παναγιώτης Μπούρας έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για έργα που πληρώθηκαν και δεν εκτελέστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο

Τα έργα αφορούν χρονιές μέχρι και το 2006 και τα περισσότερα έργα είναι του 2006.

Η υπόθεση ξεκίνησε με έλεγχο που είχε ζητήσει ο τότε δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας για έργα του προκατόχου του Σπύρου Τσιριγώτη. Οι έλεγχοι έγιναν τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Μεγαλόπολης όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα έργα που πληρώθηκαν, αλλά, σύμφωνα πάντα με τους ελέγχους, δεν εκτελέστηκαν, είναι περίπου 45. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ζητούνται πίσω τα χρήματα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η παραπομπή των δύο πρώην δημάρχων αφορά σε κακουργηματική πράξη .

Ο πρώην δήμαρχος, Σπύρος Τσιριγώτης, είπε πως οι κατηγορίες σε βάρος του αποτελούν σκευωρία και ότι σύντομα θα αποδειχτεί περίτρανα η αθωότητά του, ενώ ανέφερε πως την περίοδο της δημαρχίας του τα έργα εκτελέστηκαν και πληρώθηκαν κανονικά χωρίς, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα σεντς.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ