Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018

Επίσκεψη του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας του Καναδά στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. |
Επίσκεψη του Εμπορικού  Ακόλουθου της Πρεσβείας του Καναδά στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου
Τα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος επισκέφτηκαν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα κ. David Mallette και ο κ. Γεώργιος Δημητρίου Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας για συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ..

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης o κ. David Mallette και ο κ. Γεώργιος Δημητρίου ενημερώθηκαν για την αποστολή του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ και για τις υπηρεσίες που παρέχει στα μέλη του και συζητήθηκε διεξοδικά η υπάρχουσα κατάσταση, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές κυρίως επιχειρήσεις καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή μας, για τα τοπικά προϊόντα και τις εξαγωγικές δυνατότητες των επιχειρήσεων καθώς και γενικότερα θέματα της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας . 
Κύριο θέμα δε της συζήτησης ήταν η δυνατότητα συνεργασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Από την πλευρά του Συνδέσμου παρουσιάστηκαν στοιχεία για τις συνολικές εξαγωγές των ελληνικών επιχειρήσεων προς τον Καναδά για το 2017 οι οποίες ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 119 εκ δολαρίων κατά κύριο λόγο από τις εξαγωγές στις κατηγορίες επεξεργασμένων και συντηρημένων φρούτων και λαχανικών, Έλαια-λίπη και στην κατηγορία χημικά- οργανικές χημικές ουσίες.

Η συζήτηση έκλεισε με την επιθυμία και από τα δύο μέρη για στενότερη συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να βρίσκονται εκείνες οι λύσεις που θα συμβάλουν στην ουσιαστική ενίσχυση των εξαγωγών .

Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον κ. David Mallette και τον κ. Γεώργιο Δημητρίου για την επίσκεψη και την ουσιαστική και γόνιμη συνεργασία που πραγματοποιήθηκε.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ