ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κορύφωση την Παρασκευή για τον «μίνι καύσωνα» - Δροσίζει από το Σάββατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:33:00 μ.μ. |
Κορύφωση την Παρασκευή για τον «μίνι καύσωνα» - Δροσίζει από το Σάββατο
 Αύριο αναμένεται να κορυφωθεί το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αιτία για την άνοδο της θερμοκρασίας είναι η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, οι οποίες κινούμενες ανατολικά θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και νότια τμήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα.

Την Παρασκευή οι θερμότερες περιοχές αναμένεται να είναι η Θεσσαλία, η δυτική Πελοπόννησος και η δυτική Στερεά με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου ίσως τοπικά και 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ θερμοκρασίες περίπου 34-35 βαθμών Κελσίου αναμένεται να σημειωθούν σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Το Σάββατο, καθώς οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν κινηθεί γρήγορα ανατολικά, οι υψηλές θερμοκρασίες θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου με τις μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά τμήματά τους να φτάνουν τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στη Θεσσαλία, ενώ μέγιστες θερμοκρασίες 33-34 βαθμούς αναμένονται στην ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία .

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά θα αρχίσουν να πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά.

Πηγή: meteo.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ