ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πρακτική άσκηση στα νύχια από το ΙΕΚ Αργολίδας του ΟΑΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:32:00 π.μ. | |
Πρακτική άσκηση στα νύχια από το ΙΕΚ Αργολίδας του ΟΑΕΔ
 Οι σπουδαστριες απο το τμημα «Tεχνικός Aισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής» εκπαιδεύονται στην τεχνική του μανικιούρ και το γαλλικό, με την επίβλεψη της εκπαιδεύτριας κ. Δαμάλα.


Η επαναλειτουργία του ΙΕΚ Αργολίδας του ΟΑΕΔ άρχισε το εαρινό εξάμηνο 2018 με δύο ειδικότητες. Στο ΙΕΚ λειτουργεί ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο αισθητικής με ατομικές θέσεις εργασίας για κάθε εκπαιδευόμενο.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τα αποτελέσματα στο μάθημα πρακτική άσκηση του Α΄ εξαμήνου της αντίστοιχης ειδικότητας.
Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στόχος τους είναι να παρέχουν στους καταρτιζόμενους αρχική επαγγελματική κατάρτιση και να τους εξασφαλίζουν τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τέτοιες δεξιότητες ώστε να διευκολύνεται η ένταξη τους στην παραγωγική διαδικασία.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών
Τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους τους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Δικαίωμα εγγραφής στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έχουν οι απόφοιτοι λυκείου (κάθε τύπου: Γενικού, Τεχνικού, Επαγγελματικού, Πολυκλαδικού, Ενιαίου), καθώς και οι απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄Κύκλου σπουδών, ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ ( Επαγγελματικό Λύκειο, Επαγγελματική Σχολή του ν.3475/2006). Οι εγγραφές, οι ανανεώσεις εγγραφών και οι κατατάξεις σπουδαστών στα ΙΕΚ, πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Οι ζητούμενες ειδικότητες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων αναφέρονται σε σχετική εγκύκλιο που εκδίδεται από τη Δ/νση Κατάρτισης του ΟΑΕΔ και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

http://www.oaed.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το σχ. έτος 2018/2019 στο τηλ. 2752021721, e-mail: iek.argolida@oaed.gr


Ο Διευθυντής του ΙΕΚ Αργολίδας
Νικόλαος Λέκκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ