ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Αργολίδα: Θύελλα αυξήσεων στους ΤΟΕΒ καθώς δεν υπάρχουν άλλοι πόροι ώστε να πληρωθούν τα χρέη προς τη ΔΕΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | | |
Αργολίδα: Θύελλα αυξήσεων στους ΤΟΕΒ καθως δεν υπάρχουν άλλοι πόροι ώστε να πληρωθούν τα χρέη προς τη ΔΕΗ
Στην πλήρη αποκατάσταση της ροής της άρδευσης προχώρησε η ΔΕΔΔΗΕ σε όλη την Αργολίδα όπου και παρουσιάσθηκε το σοβαρότερο πρόβλημα από όλους τους Νομούς της Πελοποννήσου.

Ηδη ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Μαρκάκης κινείται προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται από όλους τους ΤΟΕΒ ώστε να προχωρήσει η ρύθμιση και να αντιμετωπιστούν με ηρεμία οι δόσεις.

Ο Νίκος Μαρκάκης μας επεσήμανε ότι: « όλοι οι ΤΟΕΒ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το χρέος που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ αλλά σίγουρα θα χρειασθεί πλέον χρόνος αφού δεν έχουν όλοι τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες».

Εκείνο που θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πλέον είναι ότι όλοι οι ΤΟΕΒ της Αργολίδας θα προχωρήσουν σε γενναίες αυξήσεις . Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΤΟΕΒ Ιρίων στον οποίο κόπηκε το ρεύμα αν και πέντε μέρες νωρίτερα είχε καταβάλλει το απαιτούμενο ποσόν για ρύθμιση. Επειδή όμως όλοι οι ΤΟΕΒ είναι σε κοινό λογαριασμό που ανήκει στον ΓΟΕΒ τα χρήματα που κατατέθηκαν δεν είχαν ουσιαστικό αντίκρισμα και τελικά κόπηκε το ρεύμα. 

Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιρίων Δρούζας Βαγγέλης μας δήλωσε ότι : «αυτή τη στιγμή το νερό για εμάς είναι απόλυτο αναγκαίο αφού ο κάμπος είναι γεμάτος κηπευτικά . Αυτή τη στιγμή και μετά από συνάντηση που είχαμε στην Τρίπολη με στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ όπου συζητήσαμε και για το συνολικό λογαριασμό που φθάνει μέχρι το τέλος του πρώτου τετραμήνου.

Πληρώσαμε το 30% μπροστά και τώρα περιμένουμε να μάθουμε τον αριθμό των δόσεων. Μπροστά σε αυτά τα νέα οικονομικά δεδομένα προχωρήσαμε μετά από Γενική συνέλευση σε αυξήσεις 100% στην στρεμματική εισφορά και 50% στην χρέωση της άρδευσης προκειμένου να ανταπεξέλθουμε. Αν στην πορεία αυξηθούν οι δόσεις τότε και εμείς θα πάμε σε μείωση των τελών άρδευσης.»

Ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Μαρκάκης δήλωσε : «είναι αυτονόητο ότι θα έρθουν αυξήσεις αφού δεν υπάρχουν άλλοι πόροι ώστε να πληρωθούν τα χρέη.»

Πηγή: evros24.gr
Ρεπορτάζ: Γιώργος Αργυρίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ