ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Με ενδιαφέρον η ημερίδα για τη μάστιγα του Ελεύθερου Κάμπινγκ στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:44:00 π.μ. |
Με ενδιαφέρον η ημερίδα για τη μάστιγα του Ελεύθερου Κάμπινγκ στην Αργολίδα
Στις 30 Μαίου 2018 στις 19.00 μμ. στο Φουγάρο, έλαβε χώρα η Ημερίδα -Ελεύθερο Κάμπινγκ -Πολυετής Μάστιγα Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού.

Παρευρέθηκαν Ιδιοκτήτες Κάμπινγκ απο όλη την Αργολίδα, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοπ/σου κυρία Παναγιωτοπούλου,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Γεώργιος Γαβρήλος,η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Ναυπλιέων κυρία Καλκούνου,Αξιωματικός εκ μέρους του κυρίου Λιμενάρχη Ναυπλιέων,ο Διοικητής Τουριστικής Αστυνομίας Ναυπλίου κύριος Τάσος Βενετσιάνος,ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Αργολίδας κύριος Παναγιώτης Ψυχογιός,ο κύριος Τάσος Σαλεσιώτης πρώην Νομάρχης Αργολίδας,η Δικηγόρος Αικατερίνη Τζανετουλάκου ,ο επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης κύριος Τάσος Χρόνης και η επικεφαλής Ελάσσωνος Αντιπολίτευσης Δήμου Επιδαύρου, ο κύριος Δημήτρης Σύριος εκπρόσωπος εταιρείας Euroaxes(τεχνολογικές λύσεις για Τουριστικά Καταλύματα και Κάμπινγκ) και κάποιοι πολίτες του Δήμου Ναυπλίου.
Δυστυχώς, απο Βουλευτές μόνο ο κύριος Ανδριανός και ο κύριος Μανιάτης έστειλε με εκπροσώπους επιστολές δικαιολογώντας την απουσία τους λόγω υποχρεώσεων στην Βουλή. Ο κύριος Γκιόλας δεν έδωσε κανένα παρόν. Οι δύο Βουλευτές δήλωσαν μέσω της επιστολής τους ότι βρίσκονται στο πλευρό της Ένωσης Κάμπινγκ-Αργολίδας-Πελοποννήσου, ώστε να βοηθήσουν στην εξάλειψη της μάστιγας του Ελεύθερου Κάμπινγκ, που βάσει του Νόμου απογορεύεται ρητά. Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο θεωρείται κατασκηνωτικό μέσον των κάμπινγκ και οι διανυκτερεύσεις θα πρέπει να γίνονται μόνο εντός των κάμπινγκ της Αργολίδας-Πελ/σου και όλης της Ελλάδας. 
Η Πρόεδρος Τζίνα Φλίγκα ξεκίνησε με την ιστορία της αναβίωσης της Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας -Πελ/σου και το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγει πρίν λίγους μήνες.Συνέχισε προβάλλοντας το γενικό πρόβλημα που επικρατεί γενικά στην Αργολίδα και το πρόσφατο παράδειγμα της στάθμευσης Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων στην Λαική της Ερμιόνης, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είναι το φωτεινό παράδειγμα ότι οι Δημόσιοι Φορείς δεν συνεργάζονται με τους επαγγελματίες ακόμα και σήμερα που η κρίση έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα στα κάμπινγκ της Αργολίδας-Πελ/σου. Λέσχες Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων παίρνουν άδεια απο Δήμους και Λιμενικά Ταμεία καταβάλλοντας ένα ποσόν ενώ σε λιγότερο απο 30 χιλιόμετρα υπάρχουν κάμπινγκ οργανωμένα για τις διανυκτερεύσεις τους!!!
Όλοι οι περευρισκόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους ως εξής:

Ο Διοικητής Τουριστικής Αστυνομίας κύριος Βενετσιάνος παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση, την οποία προσπαθεί με όλα τα μέσα να βάλει μια τάξη κόβωντας πρόστιμα στους τουρίστες,το οποίο δεν έχει καλά αποτελέσματα, διότι οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των αυτοκινούμενων παρκάρουν τα αυτοκινούμενα πχ. στην Καραθώνα και παίρνουν το τραπέζι ,την ομπρέλα και τις καρέκλες και κάθονται στην παραλία.Υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα αυτόν αλλά λόγω του ότι ο Νόμος δεν είναι ξεκάθαρος και απαγορεύει γενικά την εγκατάσταση,την σκηνή και την στάθμευση τροχόσπιτου και δεν αναφέρει ο Νόμος πουθενά την λέξη αυτοκινούμενο, δεν μπορεί και η Τουριστική Αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της διότι αυτά τα οχήματα θεωρούνται αυτοκίνητα .Το καλύτερο θα ήταν να μπορεί η Τουριστική Αστυνομία να τους παίρνει της πινακίδες ώστε να μην το ξανακάνουν δηλ. να τροποποιηθεί ο Νόμος.
Ο κύριος Σαλεσιώτης πρώην Νομάρχης Αργολίδας, εξέφρασε την άποψη ότι όλη η Αργολίδα χρειάζεται τεχνοκρατική τακτοποίηση μέσω του Δήμου και μέσω Δημοτικού Συμβουλίου. Δηλ. ότι αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε Δήμο είναι πλέον Νόμος. Άρα, ο κάθε Δήμος ψηφίζει μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου σχέδιο πάρκινγκ των πόλεων,τοποθέτηση πινακίδων σε σωστά σημεία ώστε ο κάθε επισκέπτης που μπαίνει στην πόλη, στο Λιμάνι, στον αρχαιολογικό χώρο ή οπουδήποτε να ξέρει αν μπορεί ή όχι να σταθμεύσει ή απο ποιά ώρα μέχρι ποά ώρα επιτρέπεται η στάθμευση. Δυστυχώς, πολλά σημεία στην Αργολίδα δεν έχουν καμία τακτοποίηση στο θέμα αυτό και μόνο ο Άρχων μιας περιοχής ενός Δήμου πρέπει να έχει την δύναμη να το αποφασίσει και να το κάνει.
Η κυρία Καλκούνου Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Ναυπλιέων υποσχέθηκε, ότι αναμένει τις προτάσεις μας για να προωθηθούν προς το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τοποθετηθούν σε σωστά σημεία του Δήμου σωστές πινακίδες ώστε να προσπαθήσουν να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.
Συμφώνησε επίσης και ο κύριος Ψυχογιός Πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής Τουρισμού Επιμελητηρίου Αργολίδας ο οποίος θα στηρίξει με όλα τα μέσα την προσπάθεια αυτή διότι η άναρχη αυτή εικόνα στην Αργολίδα δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στους επαγγελματίες κάμπινγκ εδώ και πολλά χρόνια.

Η Αξιωματικός του Λιμεναρχείου Ναυπλίου συμφώνησε ότι θα είναι δίπλα μας να εφαρμόσουν ότι αποφασίσουν το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Ναυπλιέων.

Ο Τάσος Χρόνης επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Επιδαύρου εξέφρασε την άποψή του ότι σε έναν Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για την τακτοποίηση ενός Δήμου και για τα σημεία όπου θα μπορεί το κάθε όχημα να παρκάρει.
Tελος, η Πρόεδρος της Ένωσης Τζίνα Φλίγκα παρουσίασε άλλον έναν σημαντικό λόγο για τον οποίο το ελεύθερο κάμπινγκ έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σε όλη την Πελοπόννησο. Ζευγάρι γερμανών έχουν εκδόσει εδώ και χρόνια έντυπο οδηγό, τον οποίο πωλούν μέσω διαδικτύου (18,00 ευρώ ανά τεμάχιο) σε όλες τις γερμανόφωνες χώρες προωθώντας το Ελεύθερο Κάμπινγκ με χάρτες και όλα τα σημεία της Αργολίδας και Πελ/σου που θα μπορούν παρκάρουν ελεύθερα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.Αρχαιολογικούς χώρους,αιγιαλούς-παραλίες,πάρκινγκ αυτοκινήτων,λιμάνια κτλ.
Η απόφάσεις που πάρθηκαν μετά την ημερίδα αυτή ήταν η άμεση συνάντηση του Διοικητικού της Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας-Πελ/σου με τους Βουλευτές της Αργολίδας,τον Διοικητή της Τουριστικής Αστυνομίας και τους Δήμαρχους της Αργολίδας για άμεση επέμβαση ώστε να μην χαθούν για άλλη μια χρονιά τα έσοδα απο τα κάμπινγκ.

Ευχαριστούμε όλους που παρευρέθηκαν στην Ημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ -ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑ και ελπίζουμε στην άμεση επίλυση του άσχημου αυτού πολυετούς φαινομένου!


Η Πρόεδρος Ε.Κ.Α.Π.
Γεωργία Φλίγκα (Τζίνα)
Κιν. 6934014425
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ