ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ανδριανός στη Βουλή: Οι ζημιές της πολιτικής σας στα εθνικά θέματα και στην οικονομία είναι μεγάλες (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:06:00 μ.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Οι ζημιές της πολιτικής σας στα εθνικά θέματα και στην οικονομία είναι μεγάλες (βίντεο)
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:


“Για μια ακόμη φορά, ο τακτικισμός για την κυβέρνηση είναι το πρωταρχικό της μέλημα.

Για να μετριάσετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της συγκυβέρνησης, τις αντιδράσεις στην κοινωνία για τα νέα δυσβάσταχτα και άδικα μέτρα που επιβάλλετε με το νομοσχέδιο αυτό, το φέρατε την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της κακής διαπραγμάτευσής σας με τους βόρειους γείτονές μας.

Και να για μετριάσετε τις αντιδράσεις για τα αποτελέσματα αυτής της κακής διαπραγμάτευσης, συνδυάζετε την ανακοίνωσή τους με την ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία των νέων αυτών δυσβάσταχτων και άδικων μέτρων.

Έχετε με άλλα λόγια δύο πολύ αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής σας, στα εθνικά θέματα και στην οικονομία, και αποφασίσατε να τα συνδυάσετε χρονικά προκειμένου να περιορίσετε τις πολιτικές σας ζημιές.

Δεν θα τα καταφέρετε όμως. Και δεν θα τα καταφέρετε γιατί οι ζημιές αυτές είναι μεγάλες, είναι εκτεταμένες και αφορούν ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα των ευαισθησιών των Ελλήνων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε νομιμοποίηση όταν δεν μπορείτε καν να διασφαλίσετε την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αφού υπάρχει διαφοροποίηση του Κυβερνητικού σας εταίρου. Πέρα όμως από το μείζον θεσμικό ζήτημα, υπάρχει και το θέμα του περιεχομένου: Αποδεχθήκατε δήθεν μακεδονική γλώσσα και δήθεν μακεδονική εθνότητα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την οποία στην ουσία διχάζετε τους Έλληνες.

Η απάντηση η δική μας σ' όλα αυτά, απάντηση που δόθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν επιδέχεται παρερμηνεία: Να μην υπογράψετε αυτή την κακή συμφωνία, πριν έρθει στη Βουλή. Σας καλούμε να μη μετατρέψετε το πρόβλημα των Σκοπίων σε πρόβλημα της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τώρα το πολυνομοσχέδιο που φέρνετε για το κλείσιμο του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου που φορτώσατε με αποκλειστική δική σας ευθύνη στις πλάτες των Ελληνίδων και των Ελλήνων:

Πρόκειται ξεκάθαρα για το επισφράγισμα της πολιτικής απάτης περί καθαρής εξόδου. Ψηφίσατε πρόσθετα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος. Δεσμευθήκατε για υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Δεσμεύσατε τη δημόσια περιουσία για 99 έτη στο Υπερταμείο, υπό ξένη διοίκηση, όταν ο δανεισμός είναι για 33 χρόνια.

Και τώρα τι κάνετε; Περικόπτετε για ακόμη μια φορά τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Αυξάνετε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών. Περικόπτετε επιπλέον κατά 35% το αφορολόγητο από το 2020, κι ο Υπουργός που είχε δεσμευθεί ότι θα είχε υποβάλει παραίτηση αν γινόταν κάτι τέτοιο παραμένει στη θέση του. Όχι μόνο διατηρείτε τον ΕΝΦΙΑ, έναν νόμο που ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά πως είναι τόσο άδικος που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται, αλλά αυξάνετε και τις επιβαρύνσεις στις λαϊκές συνοικίες και τα χαμηλά εισοδήματα, μέσω των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών.

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν από μία έως και τρεις συντάξεις, οι εργαζόμενοι θα χάσουν έναν μισθό. Ο συνολικός λογαριασμός ανέρχεται στα 14,5 δις ευρώ.

Και όλα αυτά τα μέτρα τα παίρνετε χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Χωρίς πρόβλεψη χρηματοδότησης, χωρίς δίχτυ ασφάλειας, την ώρα που οι εξελίξεις στην Ευρώπη ξαναρχίζουν να γίνονται απρόβλεπτες. Ψηφίζετε σήμερα ένα τέταρτο μνημόνιο, το πρώτο που έρχεται χωρίς ανταλλάγματα για τη χώρα.

Μετά από τόσα χρόνια κρίση, μετά από τόσες και τόσο βαριές θυσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, μετά από τόσα λουκέτα, τόσους νέους ανθρώπους που έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν καλύτερη μοίρα, συνεχίζετε να καταδικάζετε την οικονομία στην υπανάπτυξη και την κοινωνία στην εξαθλίωση.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,

Όσο συνεχίζετε να εφαρμόζετε αυτή την εντελώς ανορθολογική πολιτική, το μόνο σίγουρο είναι πως ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία μπορούν να περιμένουν κάτι καλύτερο.

Ξεκάθαρα ομολογείτε πως πιστεύετε ότι η φορολογία δεν είναι σήμερα υπερβολικά υψηλή – προφανώς τη θέλετε ψηλότερη.

Ξεκάθαρα ομολογείτε πως βάσει της ιδεολογίας σας δεν πιστεύετε πως ο πλούτος για να διανεμηθεί πρέπει πρώτα να παραχθεί - προφανώς ο στόχος σας είναι ο εξισωτισμός της εξαθλίωσης, εκτός από τους λίγους κομματικούς σας ευνοημένους.

Ξεκάθαρα έχετε καταδείξει, και το καταδεικνύετε κάθε μέρα που περνά ακόμη και στα ευαίσθητα εθνικά θέματα, ότι προκειμένου να γαντζωθείτε στην εξουσία, είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε κάθε έννοια εθνικού και συλλογικού συμφέροντος.

Εμείς βρισκόμαστε στον αντίποδα: Είμαστε η δύναμη της εθνικής υπευθυνότητας και της ειλικρίνειας. Η δύναμη που προτάσσει σταθερά το εθνικό και συλλογικό συμφέρον έναντι της οποιασδήποτε άλλης στόχευσης, ακόμη και όταν αυτό έχει πρόσκαιρο εκλογικό κόστος. Η δύναμη που εμπιστεύεται τις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων, και ξέρει πως κάθε αισιόδοξη σκέψη για το μέλλον περνά μέσα από την απελευθέρωση και την ενθάρρυνσή τους. Η δύναμη που ξέρει, δύναται και θέλει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, με παραγωγικές, κανονικές, και καλά αμειβόμενες δουλειές πρωτίστως στον ιδιωτικό τομέα.

Είμαστε – κι αυτή είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη διαφορά μας με σας – η πολιτική δύναμη που ενώνει και δεν διχάζει τους Έλληνες. Και σύντομα οι πολίτες θα μας καλέσουν ξανά να διορθώσουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών σας, να δώσουμε ξανά προοπτική στον τόπο και τους ανθρώπους.

Όχι μόνο καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο, αλλά και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε τις ακριβώς αντίθετες πολιτικές – τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα, που απαιτούν οι πολίτες για να ξεφύγουμε επιτέλους και πραγματικά από το φαύλο κύκλο της στασιμότητας και της ανυποληψίας”.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ