ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Παναγιώτης Σκούφης: Προσχηματικοί οι λόγοι παραίτησης Καραργύρη -Τσιλιμίγκρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. | |
Παναγιώτης Σκούφης: Προσχηματικοί οι λόγοι παραίτησης Καραργύρη -Τσιλιμίγκρα
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα στελέχη του Άλλου Δρόμου βρίσκονται σε Λάθος Δρόμο! Η ανακοίνωση παραίτησης των κ.κ. Καραργύρη, Τσιλιμίγκρα δεν προκάλεσε καμία εντύπωση. Αντίθετα μάλιστα ήταν αναμενόμενη αλλά συνάμα και επιβεβλημένη καθόσον επί μεγάλο χρονικό διάστημα απείχαν από τις συνεδριάσεις και οιανδήποτε δραστηριότητα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 

Οι διαλαμβανόμενοι στην επιστολή τους ως λόγοι παραίτησης είναι επιεικώς χαρακτηριζόμενοι προσχηματικοί αλλά και αποκαλυπτικοί δεδομένου του ότι δεν αντιλήφθηκαν ούτε τις αρμοδιότητες αλλά ούτε και την λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. 

Αυτό βέβαια που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι στη δημοκρατία αποφασίζουν οι πλειοψηφίες. Δυστυχώς για αυτούς ο κόσμος τους έθεσε στην μειοψηφία και οι ίδιοι επέλεξαν να παραμείνουν στην στείρα αντιπολίτευση αντί να συμβάλλουν και εκείνοι δημιουργικά στο μεγάλο έργο που επιτελείται από την Σχολική Επιτροπή εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας. 

Ξεχνούν ότι η μόνη τους πρόταση ήταν να δαπανήσει η Σχολική Επιτροπή τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτει για να κατασκευάσει σε όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στεγασμένους χώρους για τα αυτοκίνητα των καθηγητών... 

Δικό μας όμως μέλημα είναι να καλύψουμε προεχόντως τις ανάγκες των μαθητών και βασικές λειτουργικές ανάγκες διαχειριζόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρήματα που έχουμε στην διάθεσή μας. 

Επιπροσθέτως, να επισημάνω πως σε όσα Δ.Σ. της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής συμμετείχαν δεν ψήφισαν καμία λειτουργική δαπάνη που αφορούσε στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Οι ισχυρισμοί δε περί μη απάντησης σε επιστολές τους ή μη επαρκούς ενημέρωσής τους είναι αν μη τι άλλο αστείοι.

Όπως θα είχαν διαπιστώσει, αν έκαναν τον κόπο να απευθυνθούν, τα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής είναι καθημερινά ανοιχτά και μπορούσαν να τους παράσχουν όποια και όση ενημέρωση επιθυμούσαν. 

Τέλος είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται ότι δεν έλαβαν απάντηση στα ερωτήματα τους για τα οποία από την πρώτη στιγμή εγώ ο ίδιος τους ενημέρωσα ότι για την κατασκευή των σχολικών κτιρίων και την διανομή του σχολικού εξοπλισμού, αρμόδιος είναι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων στον οποίο και θα έπρεπε να απευθυνθούν αν ήθελαν πράγματι να λάβουν απαντήσεις.

Όπως λοιπόν μπορεί να καταλάβει κανείς είναι απύθμενη η υποκρισία τους. Αντιλαμβάνομαι την λύπη τους που η κοινωνία τους έχει θέσει στην μειοψηφία αλλά λυπούμαι περισσότερο που οι ίδιοι αν και τους δόθηκε η ευκαιρία ,με την συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής να συμπράξουν δημιουργικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών και μάλιστα της ευαίσθητης ομάδας των μαθητών, αυτοί αποδεικνύουν εμπράκτως την αδυναμία τους να πράξουν αυτό και αποχωρούν. 

Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι η επιλογή τους είναι σωστή διότι έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε άλλους που θέλουν να προσφέρουν ουσιαστικά να συμμετάσχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Σχολική Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Παναγιώτης Σκούφης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ