ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αργολίδα: Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών συνεχίζονται οι "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" στην Αρχαία Ασίνη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:29:00 μ.μ. | |
Αργολίδα: Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών συνεχίζονται οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" στην Αρχαία Ασίνη (βίντεο)
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου, και φορείς της περιοχής πραγματοποιούν ξεναγήσεις και ενημέρωση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 η εκδήλωση περιλάμβανε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης , με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής και κατασκευή φυτολογίων και αγγείων .
Τους μαθητές και τους δασκάλους τους υποδέχθηκε και ενημέρωσε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Αντωνιάδης υπάλληλος της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Ναυπλίου.
Η ξενάγηση αφορούσε προγράμματα γνωριμίας με τη χλωρίδα του αρχαιολογικού χώρου σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.
Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν.
Με τη δράση αυτή οι διοργανωτές στοχεύουν στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια διαχρονική πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ