Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Ναύπλιο: Με επιτυχία η ημερίδα για την ιστορία των φυλακών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:21:00 μ.μ. |
Ναύπλιο: Με επιτυχία η ημερίδα για την ιστορία των φυλακών
Η ιστορία των φυλακών του Ναυπλίου , από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα ,έρχεται στο προσκήνιο , από τους φοιτητές της πόλης.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» – διοργάνωσε , σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλίου διημερίδα με θέμα «Φυλακές και Προσωπικότητες της Αργολίδας: Μνήμες και σημερινή πραγματικότητα».
Σήμερα, πρωί και απόγευμα , στο Βουλευτικό Ναυπλίου, παρουσιάζονται τα πορίσματα ερευνητικής εργασίας που πραγματοποίησαν, μέσω συνεντεύξεων, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, τα οποία αφορούν το αποτύπωμα που άφησαν στην τοπική κοινωνία, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό οι ιστορικές φυλακές Παλαμηδίου, Ακροναυπλίας και Λεονάρδου, καθώς και το Μπούρτζι(Γκιλοτίνα- εκτελέσεις).

Επίσης, οι έρευνες μετέρχονται την παρουσία και την εκπαιδευτική δραστηριότητα των δύο σημερινών Καταστημάτων Κράτησης στην Τίρυνθακαι στο Ναύπλιο καθώς και τις αλληλεπιδράσεις τους στο χώρο της περιοχής.
Από τον κ. Θόδωρο Παπαϊωάννου ακούστηκαν χαρακτηριστικά τραγούδια που γράφτηκαν ( από τον Κώστα Ρούκουνα) για τις φυλακές της πόλης, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει το βράδυ ο , Ναυπλιώτης, μουσικός και δημιουργός Νότης Χασάπης.

Ρεπορτάζ Γιάννης Γαλανόπουλος
Πηγή:ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ