ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Αναγόρευση του παγκοσμίου φήμης David-Roger Pammenter σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:41:00 μ.μ. | |
Αναγόρευση του παγκοσμίου φήμης David-Roger Pammenter σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα τον Καθηγητή David-Roger Pammenter, διεθνώς καταξιωμένο σκηνοθέτη, παιδαγωγό, επιμορφωτή ενεργών πολιτών – καλλιτεχνών.

O David-Roger Pammenter, ουαλικής καταγωγής σκηνοθέτης, ηθοποιός και παιδαγωγός, δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο του Θεάτρου από το 1968. Κοινός παρανομαστής του πολύπτυχου και βαθύτατα πολιτικού έργου του είναι η επιδίωξη προσωπικής και κοινωνικής αλλαγής μέσα από τη συμμετοχή στη θεατρική πράξη.

To 1969 προσχώρησε στον θεατρικό και παιδαγωγικό Οργανισμό Belgrade Theatre στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, έναν οργανισμό πρότυπο στο πλαίσιο του κινήματος Theatre in Education και έγινε ένας από τους εμπνευστές του. Ως καλλιτεχνικός του διευθυντής από το 1972 έως το 1978 έδωσε έμφαση σε μια υψηλής αισθητικής δημιουργία που εμπλέκει τα παιδιά σε συμμετοχικές διαδικασίες για φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Στη συνέχεια διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του θεατρικού οργανισμού Theatre Mobile και παράλληλα συνέβαλε στην ίδρυση πολλών οργανισμών Θεάτρου για την Κοινότητα, Θεάτρου στην Εκπαίδευση, Πολιτικού Θεάτρου, συμπεριλαμβανομένων των Theatre Foundry, M6, Pit Prop, κ.ά.

Έχει σκηνοθετήσει θεατρικά έργα σε θέατρα όπως The Crucible Theatre Sheffield, The Victoria Theatre Stoke, The Young Vic, Nottingham Roundabout Theatre, Cockpit Theatre.

Το 1982 δίδαξε και στη συνέχεια έγινε Διευθυντής Προγράμματος στο Community Theatre Arts Course στο Rose Bruford College of Speech and Drama, όπου επί 10 χρόνια ανέλαβε την εκπαίδευση ηθοποιών. Στο Πανεπιστήμιο του Winchester από το 1994 συνέβαλε στη δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών - Theatre & Media For Development. Σε αυτό το πλαίσιο επέβλεψε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Θεάτρου για την Ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο και μεταξύ άλλων στην Καμπότζη, την Ινδία, την Ουγκάντα, την Τανζανία, τη Νότιο Αφρική, την Ινδονησία, την Σιγκαπούρη, την Τζαμάικα και το Μπαγκλαντές κ.ά.. Ο ακτιβιστικός καλλιτεχνικός του δρόμος τον έφερε στις παραγκουπόλεις της Kibera στο Ναϊρόμπι, σε πόλεις της Νότιας Αφρικής, σε κάποια ινδονησιακή φυλακή, σε μια βουδιστική σχολή στα Ιμαλάια. Ανέλαβε δύσκολες διαδρομές, συχνά και με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Συνεργάστηκε με καλλιτεχνικούς οργανισμούς, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλασία. Ενδεικτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκε με Περιφερειακά Θέατρα της Βρετανίας, το Συμβούλιο Τεχνών (The Arts Council of Great Britain) το Central School of Speech and Drama, τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA), τo Βρετανικό Συμβούλιο, Πανεπιστήμια του Exeter του Bristol, του Warwick, του Μάντσεστερ και σε πολλά άλλα σε διεθνές επίπεδο. Για την προσφορά του στην Τέχνη το 2010 το Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA)τον τιμά με τον τίτλο του Επίτιμου Εταίρου (companion).

Ο Pammenter υπηρετεί ένα έντονα πολιτικό Θέατρο που ο φυσικός του χώρος είναι το εργαστήριο Θεάτρου, μέσα από το οποίο εμπνέει σε πολλές γενιές φοιτητών, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών και στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων τη βαθιά πίστη στις δυνατότητες της θεατρικής διαδικασίας να προκαλέσει κοινωνική αλλαγή.


Πρόγραμμα της τελετής αναγόρευσης του Καθηγητή David Roger Pammenter:

• Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητή κύριο Αθανάσιο Κατσή.

• Αναγόρευση του τιμωμένου, κυρίου David-Roger Pammenter.

• Ανάγνωση του ψηφίσματος της Κοσμητείας, του διδακτορικού διπλώματος και περιένδυση από τον Πρόεδρο του Τμήματος και Κοσμήτορα της Σχολής Kαθηγητή, κύριο Χρήστο Καρδαρά

• Παρουσίαση του έργου του τιμωμένου από την Ομότιμη Καθηγήτρια, κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη.

• Ομιλία του τιμωμένου.

Η τελετή θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο στις 19.00΄.

Είσοδος ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ