ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Συνεργασία του Odyssey Charter School με Δημοτικά Σχολεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:32:00 π.μ. |
Συνεργασία του Odyssey Charter School με Δημοτικά Σχολεία της Αργολίδας
 Το Οdyssey Charter School (OCS), το οποίο βρίσκεται στο Wilmington, Delaware στις ΗΠΑ, συνεργάστηκε την εφετινή σχολική χρονιά με σχολεία στο Ναύπλιο για τη δημιουργία κοινών εργασιών (projects). Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, από κοινού με την Δρα Μαρίνα Ματθαιουδάκη (Συντονίστρια του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας στο OCS), συντόνισε τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί Μαρία Στογιαντσάκη και Βίκυ Γουλή (OCS) και ο Νικήτας Τζιάβας (5o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου) συντόνισαν το project της 3ης τάξης Δημοτικού με θέμα: Τα γενέθλια στην Ελλάδα και στην Αμερική.

Η Λία Τάνιου, ο Βασίλης Γκιδόγλου (OCS) και η Μαρία Κωτσιομύτη (Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αδριανού Ναυπλίου) συντόνισαν το project της 4ης τάξης με θέμα: Ανακύκλωση. Η Άννα Στουπάκη (OCS) και η Μαρία Κωτσιομύτη (Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αδριανού Ναυπλίου) συνεργάστηκαν στο project της 6ης τάξης με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Οι εργασίες αυτές ενέπλεξαν γλώσσα και μαθηματικά ή γλώσσα, φυσική και μαθηματικά, καθώς και πλούσιες δημιουργικές δραστηριότητες. Καθόσον τα ελληνικά διδάσκονται ως ξένη γλώσσα στο OCS και τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα στα δημόσια σχολεία της Ελλάδας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και τις δύο γλώσσες επικοινωνίας στις κοινές τους δραστηριότητες. Επιπλέον, συνέγραψαν ένα μικρό θεατρικό σκετς το οποίο παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Η εφετινή επικοινωνία μεταξύ των σχολείων του Ναυπλίου και του OCS αποτελεί τη συνέχεια μιας μακρόχρονης και επωφελούς συνεργασίας. Οι γέφυρες επικοινωνίας που δημιουργήθηκαν θα δώσουν την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να λάβουν μέρος σε περισσότερες συνεργατικές δράσεις το επόμενο σχολικό έτος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ