Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Εμπνευσμένη ομιλία της Μαρίας Ιωαννίδου στο TEDxAthens 2018 - Μην την χάσετε!!! (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:21:00 μ.μ. |
Εμπνευσμένη ομιλία της Μαρίας Ιωαννίδου στο TEDxAthens 2018 (βίντεο)
 Το TEDxAthens επέστρεψε για 9η χρονιά στην πρωτεύουσα με έναν 17ωρο μαραθώνιο συναρπαστικών ομιλιών γύρω από την πολιτική, την τεχνολογία, την καινοτομία, την μουσική, τις καλές τέχνες και όχι μόνο.


"Το θέμα του φετινού event είναι το ordinary, αν και δεν μεταφράζουμε στα ελληνικά τη λέξη αυτή. Η πιο συγγενής μετάφραση θα ήταν το κανονικό, το φυσιολογικό.

Αυτό που θέλουμε λοιπόν να αναλύσουμε και να παρουσιάσουμε είναι ομιλίες που πραγματεύονται τι πρέπει να λογίζεται ως νέο κανονικό, ως νέο φυσιολογικό" δήλωσε ο Δημήτρης Καλάβρος, ιδρυτής του TEDxAthens.

"Θα παρουσιάσουμε ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι πιθανώς να κάνουν για τους ίδιους πολύ φυσιολογικά πράγματα, αλλά για όλον τον υπόλοιπο κόσμο να έχουν φανταστικό αποτέλεσμα, φανταστική δουλειά και φανταστικό αποτύπωμα στις κοινωνίες τις οποίες υπηρετούν" ανέφερε ο ιδρυτής του TEDxAthens.

Ανάμεσα στους φετινούς ομιλητές ήταν και η γνωστή σε όλους μας στην Αργολίδα και το Ναύπλιο Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Ιωαννίδου.

Λίγα λόγια από την ίδια

Σπούδασα ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με επαναλαμβανόμενες υποτροφίες και αποφοίτησα ως αριστούχος το 2009. Το 2012 έλαβα μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχολογία υγείας από το πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στην συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με συστημική και υπαρξιακή προσέγγιση, ενώ συνεχώς εμπλουτίζω τις γνώσεις μου στον χώρο της ψυχοθεραπείας. Επίσης είμαι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και ενηλίκων, πιστοποιημένη από την ISON Isychometrica.

Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής. Επιπλέον έχω συνεργαστεί εθελοντικά με φορείς όπως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ), το γηροκομείο Ναυπλίου, ο Συμβουλευτικός σταθμός του Νοσοκομείου Αργολίδας και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.Ε.Θ.Α.) Επίσης, έχω προσφέρει τις υπηρεσίες μου σε συλλόγους και ενορίες, συντονίζοντας ομάδες αυτογνωσίας και σχολές γονέων.

Τα τελευταία χρόνια προσφέρω υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα και ομάδες σε προσωπικούς μου χώρους στο Ναύπλιο Αργολίδας και στο Χαλάνδρι Αττικής.

Δείτε την ομιλία της στο TEDxAthens 2018
categories
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ