ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τα 120 χλμ έφθασαν οι ριπές του ανέμου τη Δευτέρα στην Αττική

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. |
Τα 120 χλμ έφθασαν οι ριπές του ανέμου τη Δευτέρα στην Αττική
Ριπές ανέμου που έφτασαν έως και τα 100-120 χλμ ανά ώρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής κατέγραψε σε πραγματικό χρόνο, τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), μέσω της υπηρεσίας του meteo.gr, με τη χρήση του δικτύου 48 μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί εντός του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, για μεγάλο χρονικό διάστημα τη Δευτέρα, από τις 12 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ, σε Αττική και Ανατολική Στερεά έπνεαν θυελλώδεις δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι.

Όπως διακρίνεται και στον χάρτη οι ριπές του ανέμου έφτασαν στα 100-120 χλμ/ώρα σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας οι ριπές ξεπέρασαν τα 60 χλμ/ώρα.

Οι δυτικοί άνεμοι ως καταβάτες στις ανατολικές περιοχές της Αττικής έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας (μεγαλύτερες των 37°C) και χαμηλά επίπεδα υγρασίας, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες γρήγορης εξάπλωσης πυρκαγιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ σε Ισθμό, Αγίους Θεοδώρους, Καπαρέλλι Βοιωτίας, Πάρνηθα, Πεντέλη, Ανω Λιόσια, Νέο Κόσμο, οι ριπές ανέμου που καταγράφηκαν τη Δευτέρα ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί καλοκαιρινούς μήνες κατά την τελευταία οκταετία, που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν οι συγκεκριμένοι σταθμοί, σε πολλούς δε από αυτούς και ανεξάρτητα διεύθυνσης ανέμου.

Πηγή: meteo.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ