Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Δράση από την 1η ΤΟΜΥ Άργους με μαθητές του ΚΔΑΠ «Παιδική Πολιτεία» του Δήμου Άργους – Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | |
Δράση από την 1η ΤΟΜΥ Άργους με μαθητές του ΚΔΑΠ «Παιδική Πολιτεία» του Δήμου Άργους – Μυκηνών
Την Δευτέρα 23/07/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σχετικά με την ανάπτυξη δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας στον πληθυσμό, και σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΜ (ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ) του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε την πρώτη της δράση, με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» του δήμου Άργους – Μυκηνών.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Είμαστε παιδιά, προστατευόμαστε από τον ήλιο» και σκοπός της ήταν η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τις ευεργετικές δράσεις του ήλιου, αλλά και την προστασία των παιδιών από τις βλαπτικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας.
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους 26 μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

- τι είναι ο ήλιος

- ποιες είναι οι μονάδες μέτρησης της θερμοκρασίας

- ο ήλιος είναι φίλος ή εχθρός για τον ανθρώπινο οργανισμό

- ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου για τον άνθρωπο

- ποιες είναι οι αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου για τον άνθρωπο

- και τέλος μέτρα προστασίας κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ώρες που εκτιθέμεθα στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες.
Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν ζωηρά στη συζήτηση. Κατά τη διάρκειά της εξέφρασαν σειρά σχετικών ερωτήσεων και απορίες στα μέλη της τοπικής μονάδας υγείας.
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ