ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. |
Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Διεθνές Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών στο Άργος
Σε ένα μουσικό σταυροδρόμι πολιτισμών, χρωμάτων και ήχων μεταμορφώθηκε χθες βράδυ ο αύλειος χώρος του 1ου Γυμνασίου Άργους (Μπουσουλοπούλειο) κατά το 2ο Διεθνές αντάμωμα παραδοσιακών χορωδιών που συνδιοργανώθηκε από το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ, τον Δήμος Άργους - Μυκηνών και την ΚΕΔΑΜ. 

Ανταμώθηκαν μουσικά σχήματα από την πόλη Bascov της Ρουμανίας, την Κωνσταντινούπολη (χορωδία των Εκδόσεις ιστός // istos yayın), η χορωδία του Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης "Η Αγία Παρασκευή" και φυσικά η χορωδία και ορχήστρα του Λυκείου μας. Παρόντες ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και πολλοί φίλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής και πλήθος κόσμου. 

Ρουμάνοι χορευτές σε διδασκαλία του κ. Dorin Oancea (ο καλύτερος ρουμάνος χορογράφος) με εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές ξεσήκωσαν το φιλόμουσο κοινό με τους έντονους ρυθμούς της παραδοσιακής τους μουσικής! Στη συνέχεια η ελληνόφωνη χορωδία του "Ιστού" σε διδασκαλία και δ/νση της Φωτεινής Κοκκάλα (κανονάκι) κατέπληξε με την άρτια αλλά και βιωματική απόδοση ιδιαίτερα δύσκολων παραδοσιακών τραγουδιών από την Πόλη. 

Κατόπιν η χορωδία των Μικρασιατών της Ν. Κρήνης ερμήνευσε με αριστοτεχνικό τρόπο παραδοσιακά τραγούδια σε διδασκαλία και δ/νση του κ. Πέτρου Παπαεμμανουήλ, ενώ μετά και από τη δική μας παρουσία, όλες μαζί οι χορωδίες τραγούδησαν το "Έχε γεια πάντα γεια..." την ώρα που το καταπληκτικό χορευτικό του Λυκείου μας σε διδασκαλία της άξιας κ. Κατερίνας Δωροβίνη παρέσυρε πολύ κόσμο σε χορό... 

Μαγικές στιγμές, όπου πράγματι φαίνεται πως σε καιρούς χαλεπούς η μουσική μπορεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των λαών, και εργαλείο ειρήνης και φιλίας, αξιών τις οποίες προσπαθήσαμε να αναδείξουμε μέσα από τη διοργάνωση αυτού του ανταμώματος!!! 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους συντελεστές, τους συνδιοργανωτές, την Πρόεδρο του Λυκείου κ. Ευτυχία Δημοπούλου και όλο το Δ.Σ., όλα τα παιδιά της ορχήστρας μας (Μάριος Καραχάλιος και Στυλιανός Ντεβές στα κανονάκια, Αναστάσης Λίτσας στην κιθάρα, Γιώργος Αργυράκης στο λαούτο,Βασιλική Μπουλμέτη στο ακορντεόν, Βαγγέλης Μητροσύλης, Paul Nafpliotis και Παναγιώτης Χαβιαρλής στα κρουστά, Βασίλης Πετρόπουλος στο μπουζούκι και ο καλός φίλος Μιχάλης Μαμάης στη λάφτα και το σάζι, που ήρθε από την Αθήνα...) τον Πρωτ/σβύτερο π. Γεώργιο Σελλή, τον κ. Νίκος Δελης για την τεράστια βοήθειά του, τον ηχολήπτη μας κ. Βασίλη Μαρκάκη, την κ. Αφροδίτη, υπεύθυνη του ρουμάνικου γκρουπ, τους χορηγούς μας, τους χορωδούς και χορευτές που ταξίδεψαν από τόσο μακρυά, αλλά και στον κόσμο που παρευρέθηκε και περάσαμε όλοι μαζί, πολύ πολύ όμορφα!! 

Και εις άλλα με υγεία!

Βυζαντινός Χορός "Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ