Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη 24 Ιουλίου για την Αργολίδα (χάρτης)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. | |
Υψηλός ο κινδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη 27 Ιουλίου για την Αργολίδα
 Για την Τρίτη 24 Ιουλίου υψηλός (κατηγορία 3) είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τους νομούς:

-Περιφέρεια Πελοποννήσου:σε Μεσσηνία Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα, τμήμα της Κρήτης, τμημα της Αττικής και τα Ιόνια νησιά

-Στην κατηγορία 2 (Μέση επικινδυνότητα) για την Πελοπόννησο είναι οι Νομοί Ηλείας, μεγάλο τμήμα της Αχαιας, Αρκαδίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ