Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Με τζαζ δωματίου στο Παλαμήδι έληξε το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |
Με τζαζ δωματίου στο Παλαμήδι έληξε το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου (βίντεο)
Με τους τζαζ ήχους από το Helge Lien Trio εληξε το βράδυ της Κυριακής στο Παλαμήδι ακόμη ένα το 27ο κατά σειρά Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου.
Την εκδηλωση λήξης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης, η επιτετραμμένη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η υπευθυνη τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου και φυσικά πολύς κόσμος.
Έχοντας δημιουργήσει πιστό κοινό σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Γερμανία και την Ιαπωνία, το Helge Lien Trio παρουσιάζει κομψές συνθέσεις που ισορροπούν την δεξιοτεχνία με την εγγενή οικειότητα, καθώς και τον εσωτερικό λυρισμό με τον πλούσιο εξπρεσιονισμό.
Ο Helge Lien, έχει αναπτύξει το δικό του ύφος για την μουσική του σχήματος. Εκείνος και οι μουσικοί του έχουν αναπτύξει την δική τους ματιά στην τζαζ δωματίου, που ξεχωρίζει για τα πολύπλοκα αρμονικά της χρώματα.
Με καταβολές στην λυρική δύναμη του Bill Evans και το μελαγχολικό παίξιμο του Esbjörn Svensson, ο Lien, σε συνεχή διάλογο με τους Mats Eilertsen* (μπάσο) & Per Oddvar Johansen (τύμπανα), δημιουργεί διακριτές μουσικές ατμόσφαιρες τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ