ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

"Ιδεογραφίες": Έκθεση του Andrea Valleri στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:50:00 μ.μ. | |
"Ιδεογραφίες": Έκθεση του Andrea Valleri στο Άργος
 Η ΚΕΔΑΜ διοργανώνει την εικαστική έκθεση «Ιδεογραφίες» με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του Ιταλού καλλιτέχνη και μελετητή της ελληνικής φιλοσοφίας Andrea Valleri. Η έκθεση θα γίνει στην αίθουσα Ιω στις Στρατώνες Καποδίστρια από 1 έως 10 Αυγούστου 2018.

Ο Andrea Valleri είναι ένας Βενετός καλλιτέχνης που εκτός από την ενασχόληση του με τις καλές τέχνες διδάσκει φιλοσοφία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας του. Το πάντρεμα αυτών των δύο κόσμων σε συνδυασμό με την αγάπη του καλλιτέχνη για την ελληνιστική τέχνη και ιστορία έδωσαν σχήμα και πνοή στην ιδιαίτερη θεματολογία των έργων του
Η προσέγγιση της τέχνης του Andrea Valleri αποτελεί μια πρωτότυπη διανοητική και πνευματική περιπέτεια. Η δραματική και έντονη παρουσία της τεχνολογίας στη σύγχρονη κοινωνία, η επικλητική και συμβολική δύναμη των αρχαίων ελληνικών μύθων, ιδέες και σκηνικά του κλασικού ελληνικού κόσμου, αγωνίες και αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο στην εποχή του μεταμοντερνισμού, βρίσκουν σύνθεση και έκφραση στη γλώσσα της pop art, ικανή να μεγαλοποιεί τη σπουδαιότητά τους και να επαναλαμβάνει, με τρόπο πολλές φορές επίμονο (μα πάντα συγκινητικό), τα ερωτήματα, τις εντάσεις, την έρευνα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καλλιτέχνη είναι η φιλοσοφική προσέγγιση προς τη δημιουργική εμπειρία – ταλέντο έμφυτο στην ιδιοσυγκρασία του καλλιτέχνη, όπως μαρτυρούν και η πνευματική του διαμόρφωση και ο ίδιος ο επαγγελματισμός του. Από εκεί πηγάζει η κλίση του καλλιτέχνη προς τον προβληματισμό και προς τη διανοητική έρευνα.

Έργα του Andrea Valleri έχουν παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 20:30.

Διάρκεια Έκθεσης 1-10 / 8 / 2018

Ώρες Λειτουργίας 09:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ