ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Απάντηση Παππά σε Ανδριανό για τα ΕΛΤΑ στη Νέα Κίο: Θα λειτουργήσει σημείο ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:38:00 μ.μ. | |
Απάντηση Παππά σε Ανδριανό για τα ΕΛΤΑ στη Νέα Κίο: Θα λειτουργήσει σημείο ταχυδρομικής εξυπηρέτησης σε αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας
Στην 7354/4-7-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Νέας Κίου από τα ΕΛΤΑ, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππάς επισυνάπτοντας σχετικό έγγραφο των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΑΕ.

Στο εν λόγω έγγραφο επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, είναι Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, λειτουργούν ως Ανώνυμη Εταιρεία σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, αναπτύσσουν και υποστηρίζουν το Ταχυδρομικό Δίκτυο με συγκεκριμένα κριτήρια.

Ειδικότερα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρακολουθούν πανελλαδικά τις δημογραφικές, κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται, αξιολογούν τα νέα δεδομένα και όπου απαιτείται, επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν τον τρόπο λειτουργίας του Ταχυδρομικού Δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει τα Ταχυδρομικά Καταστήματα, τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία, τους Αγροτικούς Διανομείς κλπ, στοχεύοντας πάντα στη βέλτιστη ταχυδρομική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η αυτοματοποίηση των Ταχυδρομικών Πρακτορείων αποτελεί επιχειρησιακή ανάγκη και το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛΤΑ με απόφασή του, τροποποίησε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους και μεταξύ άλλων, στη σύμβαση συνεργασίας των ΕΛΤΑ με τους αναδόχους των Ταχυδρομικών Πρακτορείων συμπεριλαμβάνεται ο ουσιώδης όρος της αποδοχής της πλήρους αυτοματοποίησης αυτών.

Δεδομένου ότι το Δίκτυο των Ταχυδρομικών Καταστημάτων είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, για να είναι δυνατή η λειτουργία των Ταχυδρομικών Πρακτορείων, απαιτείται η λειτουργική εναρμόνισή τους και η εγκατάσταση συμβατών πληροφοριακών συστημάτων.

Επισημαίνεται ότι με την αυτοματοποίηση του Ταχυδρομικού Δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των Ταχυδρομικών Πρακτορείων υπάρχει μείωση δαπανών, σημαντική εξοικονόμηση πόρων και παροχή του συνόλου των ταχυδρομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Επιπλέον, τα αυτοματοποιημένα Ταχυδρομικά Πρακτορεία μπορούν να εφοδιαστούν με POS μηχανήματα για τη διευκόλυνση των συναλλαγών των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την ταχυδρομική εξυπηρέτηση της Νέας Κίου και της ευρύτερης περιοχής, εξασφαλιζόταν μέχρι 16-6-2018 από το ομώνυμο Ταχυδρομικό Πρακτορείο, καθώς ο ανάδοχος δεν αποδέχθηκε την αυτοματοποίηση αυτού.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχώρησαν τον Μάρτιο του 2018 στην έκδοση «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» για την ανεύρεση νέου αναδόχου, με την απαραίτητη προϋπόθεση της αποδοχής της αυτοματοποίησης των συναλλαγών του Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

Δεν κατατέθηκε καμία αίτηση σε αυτή την πρόσκληση και τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν τον Απρίλιο του 2018 «Επαναληπτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αορίστου χρόνου». Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κανείς ενδιαφερόμενος στη Νέα Κίο.

Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νέας Κίου και της ευρύτερης περιοχής παρέχεται καθημερινά από τον αγροτικό διανομέα του Ταχυδρομικού Καταστήματος Άργους. Ωστόσο τα ΕΛΤΑ, ανταποκρινόμενα διαχρονικά στον ιστορικό και κοινωνικό τους ρόλο συνεργάστηκαν με τον Δήμο Άργους-Μυκηνών και αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων να λειτουργήσουν σημείο ταχυδρομικής εξυπηρέτησης των κατοίκων της εν λόγω περιοχής σε αίθουσα της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως Φορέας Παροχής Καθολικών Ταχυδρομικών Υπηρεσιών παρακολουθούν το ταχυδρομικό δίκτυο της περιοχής, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις περιοχές της χώρας και μεριμνούν πάντοτε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της χώρας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ