ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και οι πολιτικοί της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 π.μ. |
Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και οι πολιτικοί της Αργολίδας
Του Βασίλη Ζώη

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Το facebook και το twitter παίζουν σημαντικό ρόλο (καλώς η κακώς δεν είναι της παρούσης) στην επικοινωνία γενικότερα και των πολιτικών ειδικότερα.


Είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα πολιτικοί "ποστάρουν" απόψεις, σχολιάζουν περιστατικά, ενημερώνουν για δράσεις τους, κάνουν χιούμορ, αναρτούν φωτογραφίες ακόμη και από πιο ιδιωτικές στιγμές. Συνήθως δεν εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις με όσους σχολιάζουν. Αποδέχονται τις επιδοκιμασίες, τις αποδοκιμασίες, την καζούρα ή και τις ύβρεις κάποιες φορές.

Στην Αργολίδα αυτό δεν ισχύει. Ή τουλάχιστον ισχύει αλλά με έναν "αποστειρωμένο" τρόπο. Αν εξαιρέσω κάπως τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο (που και αυτός είναι φορές που χάνει το μέτρο) δεν βλέπω κάποιον πολιτικό που να χρησιμοποιεί πραγματικά ως εργαλείο επικοινωνίας τα ΜΚΔ (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης). Τα θυμούνται μόνο όταν θέλουν να μας ενημερώσουν για κάποια ερώτηση στη Βουλή, κάποια απάντηση στη Βουλή, κάποιο άρθρο ή για κάποια συνάντηση ή παρουσία που είχαν. Άντε και για κάποια συγχαρητήρια σε κάποια αθλήτρια ή αθλητή μαζί φυσικά με την παρουσία τους σε Θρησκευτικές εορτές.

Θα μου πείτε τι σε έπιασε τώρα και τα γράφεις αυτά; Τα γράφω γιατί υποψιάζομαι ότι όσο πλησιάζουμε στο χρόνο των Δημοτικών-Περιφερειακών εκλογών ή και των Εθνικών (όποτε προκύψουν) θα αρχίσουν κάποιοι να πυκνώνουν τις αναρτήσεις στα ΜΚΔ για προφανείς λόγους. Τον υπόλοιπο καιρό μπορεί να «κοιμούνται» επικοινωνιακά αλλά ο δρόμος για τις Εκλογές βλέπετε ξυπνά αντανακλαστικά.
Και μην μου πει κάποιος πως δεν έχουν χρόνο. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να κάνεις μια ανάρτηση ελαχίστων γραμμών καθημερινά με αφορμή ένα θέμα από την τοπική επικαιρότητα. Από την "κεντρική" επικαιρότητα. Από κάτι που είδες και σου άρεσε ή δεν σου άρεσε. Να πεις μια καλημέρα. Να κάνεις λίγο πλάκα βρε αδερφέ. Μαθαίνω ότι χρόνος υπάρχει για να ασχολούνται και να "ξεκατινιάζονται" κάποιοι με ψεύτικα προφίλ. Εκεί για κάποιο λόγο ηδονίζονται και έχουν καταγραφεί κωμικοτραγικοί διάλογοι. Και μην μου πει κάποιος άλλος πως «αν δεν έχουν κάτι να που γιατί να αναρτούν στα ΜΚΔ;» Διότι πρέπει πάντα κάτι να έχουν να πουν. Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει τις απόψεις τους, τις θέσεις τους και ας μην συμφωνεί. Να μην φοβούνται την έκθεση (ή τα λίγα like), αφού άλλωστε την επιδιώκουν με την συμμετοχή στην πολιτική. Να έχουν την γνώση και την επάρκεια ώστε να διαχειριστούν τα ΜΚΔ και αν δεν μπορούν οι ίδιοι να έχουν συνεργάτες. Απλά πράγματα.

Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το aboutnet.gr για την σημασία των ΜΚΔ στην επικοινωνία και ελπίζω πολιτικοί από την Αργολίδα να βγουν από την "καραντίνα" των αποστειρωμένων αναρτήσεων και να προσθέσουν φρεσκάδα και συχνότητα σε αυτές και εκτός προεκλογικής περιόδου.

"Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας. Πρόκειται για έναν τομέα που έχει συμβάλει καθοριστικά στη ριζική αλλαγή των σημερινών κοινωνικών αλληλεπιδράσεων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στην ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των οραματιστών της εποχής μας, οι οποίοι με την εφευρετικότητα που τους διακατέχει έχουν δημιουργήσει τεράστιες παγκόσμιες και πετυχημένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Γίγαντες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter κτλ έχουν συμβάλει στη δημιουργία ενός ολόκληρου νέου κόσμου όπου είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε την άποψή μας και να την μοιραστούμε με τους φίλους και τους συνανθρώπους μας. Αυτός ο κόσμος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, παρέχει την ευχέρεια σε όλους να εκφράσουν και να μοιραστούν τις ιδέες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα, που θέλουν εύκολα και γρήγορα".
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ