ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Τ.Χειβιδόπουλος: Θέλουμε όμιλο του Παγκοσμίου στην Αργολίδα!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:35:00 μ.μ. | | | |
Τ.Χειβιδόπουλος: Θέλουμε όμιλο του Παγκοσμίου στην Αργολίδα!
Πρόκειται για έναν άνθρωπο του χάντμπολ εδώ και πολλά χρόνια. Αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και φυσικά εκτός από Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας η σχέση του με τον Διομήδη είναι σχέση ζωής με παρουσία και στα διοικητικά του συλλόγου.

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο e-handball για τον Διομήδη της επόμενης σεζόν, το Danaon Cup 2018 που αρχίζει σήμερα και την προοπτική ανάπτυξης του χάντμπολ στην Πελοπόννησο.

Σήμερα αρχίζει το Danaon Cup 2018 με ρεκόρ συμμετοχών, νέες ηλικιακές κατηγορίες, διεθνή χαρακτήρα και φυσικά την παρουσία του προέδρου της IHF Δρ. Μουσταφά Χασάν. Είσαστε ευχαριστημένος από την προετοιμασία της διοργάνωσης;

«Το Danaon Cup είναι η σημαντικότερη δραστηριότητα του Διομήδη και του Αργολικού χάντμπολ. Με μεγάλη χαρά βλέπουμε να μεγαλώνει και να δυναμώνει τα τελευταία χρόνια. Ειδικά φέτος φιλοξενεί 52 ομάδες , περίπου 1.000 αθλητές, στις ηλικιακές κατηγορίες των Παμπαίδων Α’ , Παγκορασίδων Α’ , Παίδων και Εφήβων. Συμμετέχουν ομάδες από την Σουηδία, την Ρουμανία, την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο. Ιδιαίτερη τιμή για το τουρνουά είναι η φιλοξενία των Εθνικών μας ομάδων Παίδων και Εφήβων στα πλαίσια της προετοιμασίας τους. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται επίσης με την έναρξη της συνεργασίας με το διεθνούς φήμης τουρνουά του Χάλμπι από την Σουηδία. Η επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) Δρ. Μουσταφα Χασαν αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το τουρνουά. Δείχνει όμως και την διεθνή του καταξίωση και ταυτόχρονα την εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια. Για εμάς το τουρνουά είναι ο βασικός μοχλός της ανάπτυξης του χάντμπολ στην Αργολίδα, αποτελεί περηφάνια μας το ότι έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο χαντμπολικό γεγονός της χώρας και φιλοδοξούμε να το καταστήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ειδικά τον πρόεδρο και φίλο μου Κώστα Γκαντή για την εμπιστοσύνη και την στήριξη, τους συνδιοργανωτές μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, τον Δημο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τουρισμού Τολού, φυσικά τους χορηγούς μας και πάνω από όλα τους εθελοντές και τα υπόλοιπα παιδιά της οργανωτικής επιτροπής που κοπιάζουν πολύ για να πετύχουμε την άριστη οργάνωση του τουρνουά».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια πολύ φιλική περιφέρεια για το χάντμπολ. Ανακοινώσατε και στην συνέντευξη Τύπου του Danaon Cup την συνεργασία με την ΟΧΕ. Τι άλλο να περιμένουμε;

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντα αρωγός σε κάθε οργανωμένη αθλητική προσπάθεια με στόχο και τον αθλητικό τουρισμό. Το χάντμπολ είναι το άθλημα που έφερε στην Πελοπόννησο και την Αργολίδα την μεγαλύτερη συλλογική διάκριση, την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ από τον Διομήδη το 2012. Εκτός από την συμμετοχή μας στο Danaon Cup ως συνδιοργανωτές με πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΟΧΕ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας. Πρόθεση μας είναι η ανάληψη της φιλοξενίας ενός από τους ομίλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων 2021 στην Αργολίδα. Αυτό θα τεθεί και στην συνάντηση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου με τον πρόεδρο της IHF Δρ. Μουσταφά Χασάν. Στα πλαίσια της διεκδίκησης προχωράμε στην αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίας Τριάδας με έργο προϋπολογισμού 500.000 €, προκειμένου να είναι εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές της IHF. Ήδη μάλιστα έγινε μία επένδυση με ειδικό δάπεδο (ταραφλεξ) μόνο για χάντμπολ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο παγκόσμιο, αλλά και τις υποχρεώσεις του Διομήδη στην Ευρώπη. Γενικότερα το χάντμπολ αποτελεί για εμάς ένα άθλημα προτεραιότητας για εμάς, γύρω από την εξέλιξη του οποίου στηρίζουμε την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Πελοπόννησο».

Ποιοι οι στόχοι του Διομήδη φέτος; Για μια ακόμα χρονιά δίνετε την ευκαιρία σε έναν νέο προπονητή τον Χρήστο Δημήτρουλα να δείξει την αξία του

«Ο Διομήδης όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια φτιάχνει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και παράλληλα θα συνεχίσει να δίνει την ευκαιρία σε παιδιά δικά του κι όχι μόνο, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Σας θυμίζω ότι φέτος παιδιά όπως ο Ρουσόπουλος, ο Παπαντωνόπουλος, ο Ντούρος , ο Σμυρνιώτης πήραν ευκαιρίες, ενώ ο Κρεμαστιώτης, ο Χαντελης, ο Μπεκιαρης κι ο Χειβιδόπουλος ηταν βασικά στελέχη της ομάδας μας. Στη νέα περίοδο θα πρέπει να προσθέσουμε και τους αθλητές της φετινής παιδικής ομάδας, η οποία ξεχειλίζει από ταλέντο. Δηλαδή παιδιά όπως ο Μπινιάρης, ο Αναγνωστοπουλος, ο Μπολιαρης, ο Χρονης που στελεχώνουν και την Εθνική. Γενικά είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις ακαδημίες μας. Ήδη οι παμπαίδες Β’ κατέκτησαν την 5η θέση στο Cherry Cup, ενώ τα μίνι αγόρια κατέλαβαν την δεύτερη θέση. Φέτος στείλαμε 15 αθλητές και αθλήτριες μας στις μικρές Εθνικές ομάδες. Παράλληλα θα διατηρήσουμε τον βασικό κορμό της περσινού ρόστερ και θα ενισχυθούμε με όσους παίκτες χρειάζονται για να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Ο Χρήστος Δημήτρουλας είναι ένα παιδί που το χαρακτηρίζει το πάθος για το χάντμπολ και άφησε άριστες εντυπώσεις φέτος, τόσο στις ακαδημίες όσο και στην πρώτη ομάδα ως άμεσος συνεργάτης του Κώστα Δεληγιάννη. Θεωρήσαμε λοιπόν, ότι αφού ο Κώστας λόγω προσωπικού θέματος έπρεπε να επιστρέψει στην Ημαθία, ο Χρήστος ήταν η λογική συνέχεια στον πάγκο της ομάδας. Ήδη προχωράει ο προγραμματισμός του προπονητή και πολύ σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για παραμονές και μεταγραφές».

Ισχύουν οι φήμες πως αντιμετωπίζετε αρκετά οικονομικά προβλήματα;


«Δεν νομίζω ότι προκύπτει κάτι τέτοιο. Φέτος ήταν μια χρονιά με λιγότερα οικονομικά προβλήματα από άλλες σεζόν. Ο Διομήδης είναι μια ομάδα νοικοκυρεμένη που χρωστά από ελάχιστα έως καθόλου σε αθλητές, εν αντιθέσει με άλλες ομάδες του περσινού πρωταθλήματος. Εμείς έχουμε σχεδόν εξοφλήσει όλα τα παιδιά της ομάδας και ότι υπόλοιπο υπάρχει θα τακτοποιηθεί έως το τέλος Ιουλίου. Ας ψάξουν λοιπόν άλλου οι… Κασσάνδρες για «φέσια» γιατί εδώ στο Άργος είμαστε πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Φυσικά και δεν μας τρέχουν λεφτά από τα… μπατζάκια, απλά κάνουμε προσεκτικές κινήσεις. Ας είναι καλά πολλοί χορηγοί μας και οι φίλαθλοι μας που στηρίζουν την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια».

Η απόφαση σας για να παίξετε Ευρώπη πως προέκυψε; Ξαφνιάστηκε αρκετός κόσμος.

«Ο Διομήδης έχει τιμήσει την χώρα στην Ευρώπη και της και έχει χαρίσει την μεγαλύτερη συλλογική διάκριση στο ελληνικό χάντμπολ με την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ 2012. Οφείλει στην ιστορία του, στον κόσμο του και στο άθλημα μας να ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές προκλήσεις. Έτσι απαντήσαμε θετικά στην πρόσκληση της ΟΧΕ να συμμετέχουμε στο Τσάλεντζ Καπ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρότι δεν είχαμε κερδίσει το εισιτήριο από το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, θεωρήσαμε πως είναι σημαντικό και για τον σύλλογο, αλλά και για το ελληνικό χάντμπολ να πούμε το «ναι» Επίσης από αυτό και μόνο μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι η οικονομική μας κατάσταση δεν είναι αυτή που προσπαθούν κάποιοι να παρουσιάσουν με σκοπό να μας μειώσουν και να μας αποδυναμώσουν».

Πως είδατε την είσοδο του Ολυμπιακού στο άθλημα και τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται μεταξύ Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο;

«Η είσοδος του Ολυμπιακού σίγουρα αναβαθμίζει και δυναμώνει το άθλημα μας. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε τρεις μεγάλες ομάδες δημιουργεί σαφέστατα μια ασφυκτική κατάσταση στις μεταγραφές αφού δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός παικτών με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες ομάδες να αντιμετωπίζουν ισχυρές πιέσεις και να χάνουν παίκτες από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Όμως αυτό σταδιακά θα ισορροπήσει και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ευτυχές αντιστάθμισμα του ανταγωνισμού είναι τα τελευταία χρόνια η μεγάλη ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής σε όλα τα σωματεία και ειδικότερα στην περιφέρεια. Έτσι βλέπουμε μια γενιά νέων ταλαντούχων αθλητών που σίγουρα σε λίγα χρόνια θα είναι ο βασικός πυρήνας των αθλητών όλων των σωματείων».

Πηγή: e-handball.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ