Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια συγκίνηση για τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:39:00 μ.μ. |
Οι χρήστες των social media υποκλίνονται στους διασώστες της Ταϊλάνδης
Τα πρώτα τέσσερα από τα 12 αγόρια που είχαν παγιδευτεί στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη απεγκλωβίστηκαν.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών διήρκεσε εννέα ώρες. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης οι αρχές επιβεβαίωσαν τη διάσωση τεσσάρων παιδιών από το πλημμυρισμένο σπήλαιo. Η επιχείρηση θα ξεκινήσει εκ νέου σε δέκα με είκοσι ώρες καθώς χρησιμοποιήθηκε όλο το οξυγόνο που είχαν οι διασώστες στη διάθεσή τους.

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που νωρίτερα είχε μεταδώσει το Reuters για διάσωση έξι παιδιών.
Οι χρήστες των social media υποκλίνονται στους διασώστες της Ταϊλάνδης (βίντεο)
H επικίνδυνη αποστολή διάσωσης έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις μπορεί να διαρκέσει από 3 ως 4 μέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «πλημμυρίσει» με ευχές και ανακούφιση στο άκουσμα της είδησης ότι τα σωστικά συνεργεία άρχισαν να βγάζουν τα παιδιά από το σύμπλεγμα σπηλαίων της Ταϊλάνδης, όπου είχαν εγκλωβιστεί για περίπου δύο εβδομάδες.

Σε ένα από τα tweets αναφέρεται ότι «Ο κόσμος μόλις βρήκε την πιο θαραλλέα και ποδοσφαιρική ομάδα», δείχνοντας ένα σκίτσο με τους δύτες να μεταφέρουν το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους μικρούς εγκλωβισμένους ποδοσφαιριστές.
Σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται ότι το θαύμα μόλις ξεκίνησε, με σκίτσα όπου το σύμπλεγμα σπηλαίων σχηματίζει τη λέξη hope (ελπίδα), με τη φωτογραφία που έβγαλαν οι διασώστες να κρατούν τα χέρια τους σε μια ένδειξη ενότητας και αλληλεγγύης, αλλά και αποφασιστικότητας για την επιτυχή έκβαση της πρωτοφανούς επιχείρησης για τη διάσωση των μικρών ποδοσφαιριστών.
Είναι σαφές ότι το δράμα των παιδιών, αλλά και η ηρωική προσπάθεια των διασωστών έχουν εμπνεύσει τον πλανήτη και όλοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τη δουλειά που γίνεται στο σύμπλεγμα σπηλαίων της Ταϊλάνδης, με δεδομένο ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και άνευ προηγουμένου επιχείρηση.
Άλλωστε, αυτό που σημειώνουν όλοι είναι πως τα παιδιά με τον προπονητή τους είναι εξαντλημένα καθώς παραμένουν σχεδόν 15 ημέρες μέσα στη σπηλιά.

Ένα από τα tweets που δείχνουν την συγκίνηση του κόσμου είναι κι εκείνο με το σκίτσο των παιδιών να βγαίνουν από την σπηλιά και να αναγράφεται: 13 ελπίδες.
Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αναφορά στον άτυχο δύτη ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες έχασε τη ζωή του λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Σε μια άλλη ανάρτηση υπάρχει σκίτσο με τους μικρούς ποδοσφαιριστές, στην οποία αναγράφεται: «Γυρίζουμε σπίτι».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ