ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Παρέμβαση Ανδριανού και του τομέα Παιδείας της ΝΔ στη Βουλή για τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού και τομέα Παιδείας της ΝΔ στη Βουλή για τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης
Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός από κοινού με τους άλλους βουλευτές του κόμματος και μέλη του Τομέα κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4521/2018, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση της Συγκλήτου του οικείου Ιδρύματος, γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.) και γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Κ.), μπορεί να ιδρύονται στα Α.Ε.Ι. Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.), που παρέχουν διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Κατά την επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου, εκφράσαμε έντονα τον προβληματισμό μας σχετικά με την χρηματοδότηση των εν λόγω δομών, καθώς θεωρούμε ότι αυτός είναι ο κρίσιμος παράγοντας που θα κρίνει την επιτυχία ή μη του εγχειρήματος. Ρωτήσαμε πολύ συγκεκριμένα αν υπάρχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αναμόρφωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.), ώστε να αποδεσμευθούν πόροι από άλλες δράσεις του Ε.Π. και να διατεθούν στη λειτουργία των προγραμμάτων διετούς φοίτησης στα Α.Ε.Ι. Δυστυχώς, δεν λάβαμε απάντηση.

Δεδομένου ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 βρίσκεται προ των πυλών, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα Α.Ε.Ι.

2. Έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους;

3. Σε ποια Ιδρύματα θα υλοποιηθούν τα εν λόγω προγράμματα;

Προς πληρέστερη ενημέρωση, παρακαλείσθε, όπως καταθέσετε στη Βουλή των Ελλήνων αναλυτικό κατάλογο με τα διετή προγράμματα που θα υλοποιηθούν στα Ιδρύματα της χώρας το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2018-2019».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ