ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αργολίδα: Έσωσε το άρρωστο σκυλάκι που περιφερόταν σκελετωμένο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Έσωσε το άρρωστο σκυλάκι που περιφερόταν σκελετωμένο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (βίντεο)
Τον σκύλο που εντοπίστηκε να περιφέρεται σκελετωμένος στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρήκε σήμερα και μετέφερε στο κτηνιατρείο του Γιάννη Κατσαμπή στο Άργος ο Στέλιος Κυριακού που είναι γνωστός στην Αργολίδα για το τεράστιο πραγματικά φιλοζωικό του έργο.


Το σκελετωμένο σκυλί – που φυσικά είναι όπως ήταν αναμενόμενο και άρρωστο – είχε δει στις 7 Ιουλίου και ο Κυριάκος Ζηλάκος, ο οποίος και δημοσίευσε τις φωτογραφίες του ζώου στο facebook, γράφοντας τα εξής: «ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ».

Η ανάρτηση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Τόσο ο κ. Ζηλάκος όσο και πολλοί άλλοι δέχτηκαν πλήθος σχολίων από φιλόζωους οι οποίοι του έκαναν κριτική για το σχόλιο του και τον κατηγόρησαν πως αντί να νοιαστεί να βρει τροφή για το ζώο, το οποίο ήταν εμφανές ότι είναι σκελετωμένο, έκανε «αστεϊσμούς», ενώ άλλοι επισήμαναν ότι πολιτισμός είναι και η φροντίδα των αδέσποτων και όχι μόνο οι παραστάσεις αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο.

Και στον νομό Αργολίδας η κατάσταση είναι απελπιστική με τα αναρίθμητα αδέσποτα που υποφέρουν καθώς ελάχιστοι νοιάζονται. 
Ο Στέλιος Κυριακού, που δεν είναι από τους φιλόζωους οι οποίοι μένουν στα λόγια καθώς φροντίζει στο σπίτι του περισσότερα από 100 αδέσποτα – καθώς οι περισσότεροι δήμοι και εκεί αδιαφορούν για τα αδέσποτα όπως και οι περισσότεροι κάτοχοι κατοικίδιων για τα ζωντανά τους – πήγε σήμερα το απόγευμα στο αρχαίο θέατρο, αναζήτησε τον σκύλο και αφού τον βρήκε τον πήρε μαζί του και τον μετέφερε στον κτηνίατρο.

Αυτό που εξόργισε τους φιλόζωους είναι αυτή η φωτογραφία που δείχνει μια γυναίκα η οποία προσπαθεί να διώξει τον σκύλο από τις κερκίδες... 
Ο κ. Κυριακού εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι το ζώο είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού έχει 41,3 πυρετό, λεϊσμανίωση και ερλιχίωση. Όμως αυτό που επείγει αν όλα πάνε καλά και συνέλθει είναι φιλοξενία του γι’ αυτό και είναι σε επαφή με την Μάρθα Πουλτίδου, που είναι επικεφαλής της «Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων» ώστε αν βρεθεί φιλοξενία για το ζώο και να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε

Αν μπορείτε να βοηθήσετε είτε για να καλυφθούν τα έξοδα ή με τη φιλοξενία του ζώου καλέστε τον Στέλιο Κυριακού στο τηλέφωνο: 6944773252.

Πηγή: zoosos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ