ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Σε κατάσταση Επιφυλακής όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:12:00 μ.μ. |
Σε κατάσταση Επιφυλακής όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας
Η κατάσταση είναι κρίσιμη στην Αττική καθώς έχουμε σε εξέλιξη τρεις μεγάλες πυρκαγιές, μία στην Κινέτα, μία στους Αγίους Θεοδώρους και μία στην Πεντέλη, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.
Όλος ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός στην Αττική είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς από θυελλώδεις ανέμους, τόνισε ο κ. Καπάκης.

«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους», τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η οποία ενημερώθηκε στις 12.03, υπερδιπλασιάστηκαν και πλέον επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 47 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Προς ενίσχυσή τους στην Αθήνα φθάνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες πυροσβεστικές διοικήσεις, καθώς και 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση Επιφυλακής με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Σωτήριου Τερζούδη

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Ε.Σ.Κ.Ε) βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για παροχή συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, το ΓΕΕΘΑ, πέρα από επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη (τέσσερα CL-415, ένα CL-215 και δύο ελικόπτερα CH47-D με κάδο), διέθεσε κι ένα αεροσκάφος C-27 για τη μεταφορά πυροσβεστών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τρεις μπουλντόζες και υδροφόρα οχήματα. Ταυτόχρονα, είναι σε ετοιμότητα να διαθέσει και άλλα μέσα κι επίγεια μηχανήματα, αν αυτό χρειαστεί.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ