ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Εννέα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν στάση στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. |
Εννέα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν στάση στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Εννέα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνιση τους στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου, σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018.
Ξεκίνησε η φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών και οι μετακινήσεις είναι καθημερινές. Πολλά από αυτά λόγω κούρασης παραμένουν σε υγροτόπους της Πελοποννήσου για να ξεκουραστούν από τα μακρινά ταξίδια της μετανάστευσης.
Στο Ναύπλιο βρίσκουν καταφύγιο στον υδροβιότοπο της παραλιακής Ναυπλίου Νέας Κίου. Φυσικά οι απώλειες είναι δεδομένες κυρίως στα νεότερα μέλη. Τα φλαμίνγκο ανήκουν στο γένος των Φοινικόπτερων και ζουν σε διάφορα σημεία του κόσμου.
Είναι αναγνωρίσιμα από το ροζ φτέρωμά τους το οποίο προκύπτει από την καροτίνη που καταναλώνουν μέσω της τροφής τους. Είναι δε, χαρακτηριστικό ότι από το χρώμα του φλαμίνγκο μπορεί κανείς να καταλάβει την ηλικία, αλλά και την κατάσταση της υγείας του.
Έτσι, ένα νεαρό φλαμίνγκο έχει χρώμα γκρι-κοκκινωπό, το οποίο σταδιακά δίνει τη θέση του στο ροζ, που καταλήγει να γίνεται εντονότερο στα ενήλικα πτηνά. Στη φύση υπάρχουν έξι διαφορετικά είδη φλαμίνγκο, τα οποία ζουν σε μεγάλα κοπάδια που πολλές φορές αριθμούν εκατοντάδες μέλη.
Τέλος, ένα μυστήριο που καλύπτει τα όμορφα ροζ πτηνά, είναι η συνήθεια τους να στέκονται στο ένα πόδι. Και αποτελεί μυστήριο γιατί οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο σκοπό που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη στάση σώματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ