ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Διάσωση Γάλλων τουριστών στην Ύδρα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 μ.μ. |
Διάσωση Γάλλων τουριστών στην Ύδρα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού
Το απόγευμα του Σαββάτου 21 Ιουλίου στο νησί της Ύδρας λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έγινε γνωστό στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο ότι έχει χάσει τον προσανατολισμό του ένα ζευγάρι Γάλλων, 53 ετών ο άνδρας και 45 ετών η γυναίκα.

Η γυναίκα σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από τον άντρα να την βοηθήσει δίνοντας της νερό , κάτι το οποίο δεν είχε εκείνη τη στιγμή και απομακρύνθηκε από το σημείο για να πάει να της φέρει.

Στον γυρισμό πιθανότατα ακολούθησε άλλο μονοπάτι και χάθηκε η μεταξύ τους επικοινωνία. Η γυναίκα έχοντας μαζί της κινητό τηλ προσπάθησε να επικοινωνήσει με μεγάλη δυσκολία αφού το σήμα ήταν κακό στη περιοχή και τελικά με περιγραφές , έδωσε στους εθελοντές να καταλάβουν στο περίπου που βρίσκεται.
Αμέσως κινητοποίήθηκε το ΕΘ.Π.Κ.Υδρας και με την συνδρομή του ΑΤ Ύδρας αλλά και πλωτού μέσου ιδιώτη, κατάφεραν να εντοπίσουν πρώτα τη γυναίκα και ύστερα τον άνδρα περί τις 8.10 το βράδυ.

Μεταφέρθηκαν προληπτικά στο κέντρο υγείας και αφού έλαβε τέλος ο γολγοθάς τους, ευχαρίστησαν τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας για την άμεση και αποτελεσματική όπως αποδείχθηκε , έρευνα, (εντοπισμό ) και διάσωση τους.

Να πούμε ότι προϊστάμενος του ΕΘ.Π.Κ. Ύδρας είναι ο Παύλος Κόκκος

Δήλωση του Υποδιοικητή της Π.Υ. Ναυπλίου Επιπυραγού Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου

''Όταν οι εθελοντές πυροσβέστες, επιδεικνύουν τέτοια ευσυνειδησία και επαγγελματισμό όσον αφορά στην εκπαίδευση και στην κατάρτηση, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Θερμά συγχαρητήρια για την κινητοποίηση, τον εντοπισμό και τη διάσωση των δύο Γάλλων υπηκόων. Τέτοιες επιχειρήσεις προάγουν το έργο του Πυροσβέστη, που πρωτίστως είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποτελούν Φάρο - παράδειγμα προς μίμηση για το σύνολο των πολιτών.''
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ