ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Ανδριανός: Μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Νέας Κίου από το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Πρακτορείου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:08:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Νέας Κίου από το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Πρακτορείου
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ν. Παππά με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην εξυπηρέτηση των πολιτών της Νέας Κίου από το κλείσιμο του εκεί Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η ταχυδρομική εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νέας Κίου και της ευρύτερης περιοχής, εξασφαλιζόταν μέχρι πρότινος από το ομώνυμο Ταχυδρομικό Πρακτορείο. Ο ανάδοχος του Πρακτορείου όμως, δεν αποδέχτηκε την αυτοματοποίηση των συναλλαγών του και τα ΕΛΤΑ προχώρησαν τον Μάρτιο του 2018 σε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανεύρεση νέου αναδόχου, με την απαραίτητη προϋπόθεση αποδοχής εκ μέρους του της αυτοματοποίησης των συναλλαγών του εν λόγω Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

Δεν κατατέθηκε καμία αίτηση σε αυτή την πρόσκληση και τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν τον Απρίλιο του 2018 Επαναληπτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος αορίστου χρόνου. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος ενδιαφερόμενος στη Νέα Κίο, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής να γίνεται με αγροτικό διανομέα του Ταχυδρομικού Καταστήματος Άργους, εξέλιξη που δημιουργεί σημαντική ταλαιπωρία, και εγείρει ερωτήματα ως προς την επάρκεια των προσφερόμενων κινήτρων στους δυνητικούς αναδόχους.

Επισημαίνεται τέλος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους-Μυκηνών, κατά την συνεδρίασή του της 28 Ιουνίου 2018, εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

“Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Πρακτορείου ΕΛΤΑ Νέας Κιου, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες 5.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Νότιου Τομέα του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Ζητούμε από την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Ταχυδρομικό Γραφείο Γ΄ Κατηγορίας, που λειτουργούσε έως τον Νοέμβριο 2013.

Ζητούμε την έμπρακτη συμπαράσταση των Βουλευτών του Νομού και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων, ούτως ώστε η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να κάνει δεκτό το αίτημά μας για επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού Γραφείου.

Ζητούμε την παρουσία όλων τους στη συνάντηση, που θα επιδιώξουμε με την Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., για να παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και οφέλη που προκύπτουν για τα ΕΛ.ΤΑ. από την λειτουργία του εν λόγω Ταχυδρομικού Γραφείου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Κιου”.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής της Νέας Κίου.

2. Αν υπάρχει η πρόθεση να επαναλειτουργήσει το Ταχυδρομικό Γραφείο Γ’ Κατηγορίας μετά τα ως άνω προβλήματα.

3. Αν είναι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης η αναθεώρηση των κινήτρων που δίνονται στους δυνητικούς αναδόχους, γιατί η απουσία ενδιαφέροντος υποδηλώνει αντικίνητρα”.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ