Ζωντανά 9 με 11 η εκπομπή "Μαζί"
με την Αλεξία Δρίτσα


Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Ιστορική αλλαγή δεδομένων στην αντιπυρική προστασία του νησιού του Πόρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | |
Ιστορική αλλαγή δεδομένων στην αντιπυρική προστασία του νησιού του Πόρου
Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 10.5.2018, επιφέροντας μια ιστορική αλλαγή δεδομένων στην αντιπυρική προστασία του νησιού του Πόρου. 

Στο Ε.Π.Κ., το οποίο υπάγεται οργανικά, επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, υπηρετούν 21 Ποριώτες εθελοντές πυροσβέστες και πυροσβέστριες και μέχρι 3 αξιωματικοί του Π.Σ., εκ των οποίων, ο προϊστάμενος, Πυρονόμος Γεώργιος Μπάκας, τοποθετήθηκε ήδη στις 18.7.2018. 

Το Ε.Π.Κ. στεγάζεται στη δυτική πτέρυγα του δημοτικού «κτηρίου ΚΑΠΗ», διαθέτει 2 πυροσβεστικά οχήματα που παραχωρήθηκαν από τον Δήμο Πόρου και πλήρη εξοπλισμό για επέμβαση σε συμβάντα (πυρκαγιές, διασώσεις, κ.τ.λ.), ενώ ο Δήμος έχει αναλάβει επίσης τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησής του. 

Η λειτουργία του Ε.Π.Κ. θα είναι συνεχής όλο το χρόνο, χωρίς να μειώνεται καθόλου ο σχεδιασμός πρόληψης και περιπολιών στον Πόρο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας, οι οποίες διατηρούν τα ίδια επιχειρησιακά χαρακτηριστικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Η ίδρυση του Ε.Π.Κ. και η παραχώρηση του απαιτούμενου χώρου και εξοπλισμού συντελέστηκαν δυνάμει του αιτήματος που υπέβαλε στην Πυροσβεστική το Δ.Σ. Πόρου με την υπ’ αριθμ. 113/2017 Απόφαση του και συνιστά ιστορική εξέλιξη για τον Πόρο, η οποία πραγματώνει τον κεντρικό στόχο του Δήμου στην πολιτική προστασία, για αυτονομία του νησιού στην άμεση επέμβαση και πρόληψη πυρκαγιών. Το Ε.Π.Κ. μπορεί κάθε χρόνο να στελεχώνεται με νέους εθελοντές και ο Δήμος καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει σχετική αίτηση.

Χρήσιμα Τηλέφωνα (24ωρη λειτουργία)
• Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας: 199, 112 (χωρίς χρέωση)
• Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας: 22980 35199
• Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου: 22980 22199
• Αριθμός Εκτάκτου Ανάγκης Δήμου Πόρου: 15303

Πηγή: portnet.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ