ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πρόταση εκτός τόπου και χρόνου από περιφερειακό σύμβουλο: Να πάμε τους πυρόπληκτους στην Επίδαυρο, να δουν παράσταση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. |
Πρόταση εκτός τόπου και χρόνου από περιφερειακό σύμβουλο: Να πάμε τους πυρόπληκτους στην Επίδαυρο, να δουν παράσταση
Την ώρα του θρήνου για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζωών στις πυρκαγιές κι ενώ κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, ένας περιφερειακός σύμβουλος θεωρεί ότι μία θεατρική παράσταση μπορεί να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο των πυρόπληκτων.

Κι όμως, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με αρμοδιότητες ανάπτυξης και προώθησης πολιτιστικών δομών, έκανε αυτή την πρόταση. Να προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής δωρεάν εισιτήρια και μεταφορά όσων πυρόπληκτων θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ» στην Επίδαυρο, στις 17 και 18 Αυγούστου.

Το επιχείρημά του; «Προφητικό και διαχρονικό, το κύκνειο άσμα του Σοφοκλή όπου ο βασιλιάς Οιδίποδας, τυφλός και ανήμπορος, αποζητά τη λύτρωση, αλλά και απαντήσεις για την τραγική του μοίρα», αναφέρει στην πρότασή του.

Μάλιστα, προτείνει να παρακολουθήσουν την ίδια παράσταση και δημοσιογράφοι και μη «που αυτές τις ημέρες σκύλευσαν στον πόνο και στην καταστροφή» γιατί «Θα καθρεφτίσουν καλύτερα στον Κρέοντα ή στον Πολυνείκη το μένος τους για την χαμένη εξουσία. Ίσως ακόμη αντιληφθούν τη ρήση του Antonio Gramsi στα τετράδια από τη φυλακή ότι :ο λαϊκισμός είναι η χειρότερη μορφή υφέρποντος φασισμού».

Πηγή: iefimerida.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ