ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών
Του Βασίλη Ζώη

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως θα χάσουν στις εκλογές. Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές και φυσικά Εθνικές. Αυτή η επίγνωση δημιουργεί και μία ηρεμία κατά κάποιο τρόπο που τους επιτρέπει να κάνουν διάφορους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις.

Να ναρκοθετήσουν την επόμενη μέρα για τη νέα Κυβέρνηση, να φέρουν χάος και αναστάτωση με κάθε τρόπο σε αυτούς που θεωρούν αντιπάλους τους. Σε όλους δηλαδή πλην των εαυτών τους.

Ο χρόνος των εκλογών λίγο τους νοιάζει, αρκεί να μπορέσουν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις εκλογικές ήττες. Διότι άλλο απώλειες, άλλο ήττες και άλλο συντριβή. Άλλο την «επόμενη μέρα» να είσαι στα πράγματα σαν αντίπαλος πόλος και άλλο να είσαι απόβλητος ακόμη και από τα συντρόφια σου. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας και θέλει μια ήττα που θα του επιτρέψει να μην χαθεί από τα πολιτικά πράγματα πριν τα 45 του. Στα πλαίσια αυτά θα κάνει τους επόμενους μήνες ότι μπορεί. Ψέμα, ψέμα, ψέμα, δωράκια, ρουσφέτια, ανασχηματισμό, “αυτοκριτική”, παροχωλογία, θεατρινισμούς, εκβιασμούς, τα πάντα όλα!

Προσωπικά θεωρώ πως όποτε και αν κάνει τις εκλογές θα συντριβεί αλλά αυτό δεν το σκέφτεται ο πρόεδρος μιας Κυβέρνησης, ούτε ο σημερινός ούτε οι προηγούμενοι κακά τα ψέματα. Θεωρεί ότι είναι «καβάλα στ’ άλογο» και ότι θα καταφέρει για ακόμη φορά να μπουρδουκλώσει τα πράγματα και να χάσει αξιοπρεπώς. Μην σας πως ότι πιστεύει πως σε λίγους μήνες πάλι ο κόσμος, που τόσο κάποτε τον πλάνεψε, θα τον ψάχνει διακαώς.

Η νέα αλλαγή στην ημερομηνία των Αυτοδιοικητικών εκλογών στα τέλη Μαιου μαζί με τις Ευρωεκλογές πυροδότησε σενάρια για τριπλές κάλπες. Με τον Τσίπρα, πότε δεν ξέρεις. Ίσως το επιχειρήσει ίσως και όχι. Ίσως πάλι κάποιες εξελίξεις τον αναγκάσουν να τις κάνει χειμώνα. Το σίγουρο είναι πως η νέα έμπνευση της Κυβέρνησης ανατρέπει ή επανακαθορίζει τους εκλογικούς σχεδιασμούς κάποιων υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Πέντε μήνες νωρίτερα δεν είναι αμελητέο χρονικό διάστημα. Ειδικά για όσους είχαν σχεδιάσει μέσα στο θέρος του επόμενου έτους να παρουσιάσουν την ολοκλήρωση ή την πλήρη δρομολόγηση Έργων. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε ξέρουμε πως λειτουργούν αυτά. Πόσο έτοιμοι είναι όμως και όσοι σχεδιάζουν να κατέλθουν στις εκλογές; Πόσο είναι ικανοί να τρέξουν εκλογικά και επικοινωνιακά την προσπάθειά τους όταν ο Οκτώβριος του 2019 πιθανόν να είχε καθησυχάσει κάποιους ότι «υπάρχει ακόμη πολύς χρόνος».
Τα επιτελεία των υποψηφίων πλέον επανακαθορίζουν τα χρονικά ορόσημα και από Σεπτέμβριο τα πράγματα σοβαρεύουν.

Θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει και άλλα «παιχνιδάκια»; Σίγουρα! Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ χάνουν, χάνουν βαριά αλλά μέσα από διάφορους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς που από κοινού σχεδιάζουν θα φροντίσουν να φέρουν γενικότερη πολιτική αναμπουμπούλα. Ή αλλιώς «γαία πυρί μειχθήτω».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ